Projekt domu - Bławatek

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
Gonia
Majsterkowicz
Kontakt:

Re: Projekt domu - Bławatek

Post autor: Gonia »

Hej!
Tyle zapłaciliśmy za adaptację projektu + zmiany (adaptacja jest obowiązkowa i z tego co wiem, to nie jest tania). W sumie to wtedy bardzo nam zależało na czasie, więc nawet nie wiem czy to drogo czy tanio. Dodatkowo projektant, w naszym imieniu, załatwiał wszystkie kwestie formalne w urzędach, bo my nie mieliśmy wtedy możliwości. Ale może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat, to będzie jakieś porównanie ;)
A tak a'propos projektowania sobie wnętrza, to czy ktoś ma namiary na jakieś ciekawe programy graficzne do tego celu?
Pozdrawiam!
Gosia
karolina28
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: karolina28 »

Hej. My za adaptacjie zapłaciliśmy 1000zł w cenie było ...zmiana wymiarów okien likwidacjia drzwi od kotłowni oraz załatwienie wszystkich ;papierkowych spraw; może zapłaciliśmy tak tanio bo osoba która robiła nam adaptacjie jest naszym kierownikiem budowy. Pozdrawiam
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: naszalilia »

Witam. Teraz to już nie wiem ile te zmiany będą kosztowały :o ale jeszcze napisałam do domowych klimatów,może w poniedziałek coś odpiszą. A wszystkie dokumenty załatwiamy sami :) . Jeśli chodzi o programy do projektowania wnętrz, to niestety nic nie wiem na ten temat. Ja mam swój sposób-przeglądam wnętrza domów już zbudowanych i w trakcie wystroju i co mi się spodoba, to zapisuje. Mam kilka już zapisanych :)
Pozdrowionka dla wszystkich bławatkowiczów.
amos
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: amos »

U nas też zima

Obrazek

Obrazek
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Witajcie :)
Dzisiaj dostaliśmy projekt Bławatek :D . Teraz zaniesiemy wszystko do kierownika budowy, który naniesie wszystkie zmiany za pół ceny 8-) i na wiosnę łopaty w ręce..........
A tak poza tym to wszystkim życzymy wesołych, zdrowych świąt i najważniejsze, to dokończenie szybko budowy :D
pa pa pozdrawiamy
anila2005
Domator
Kontakt:

Post autor: anila2005 »

Zdrowych i Wesołych Świąt wszystkim życzę, a na Nowy Rok--- niech się mury bez problemów pną do góry:)Obrazek

Obrazek
Gonia
Majsterkowicz
Kontakt:

Witam,
my, po małych perypetiach, pomału konczymy sezon budowlany (chyba, że pogoda dopisze, prace będą kontynuowane). Na dachu będą jeszcze 4 okna.
Na dzień dzisiejszy nasz blawatek wygląda tak:

front
Obrazek

Obrazek

tył domu
Obrazek

widok na drzwi tarasowe
Obrazek

salon
Obrazek
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Gosia, śliczny domek :) salon wygląda na przestronny. Tylko coś tam brakuje w domku; komina, nie robiliście jeszcze?
Pozdrawiam
Gonia
Majsterkowicz
Kontakt:

Hej! Komin jest jeszcze pod dachem ;) Nie wyciągaliśmy go na razie, ponieważ obróbki podczas takiej pogody byłyby ryzykowne. Niestety przez różne perypetie, dach układali nam późno, tuż przed świętami.
tyczka2010
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: tyczka2010 »

witam mam pytanko do własciciela domku bez tylnej lukarny duzo zaoszczedziliscie kosztów na tym szczerze tez mialem w planach tak zrobic ale nie wyglada najciekawiej pozdrawiam
ODPOWIEDZ