Projekt domu - Bławatek

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
Gonia
Majsterkowicz
Kontakt:

Re: Projekt domu - Bławatek

Post autor: Gonia »

Witam wszystkich,
według naszego wykonawcy na likwidacji lukarny można zaoszczędzić ok. 6-7 tys. Czy łazienka będzie ustawniejsza? Trudno mi narazie powiedzieć. Wydaje mi się, że tak. Chociaż pewnie zależy jaką kto ma koncepcję na to pomieszczenie ;) Z tego co wiem, to likwidując lukarnę, likwidujesz mostek termiczny, a w łazience to dosyć ważne. Trzeba tylko pamiętać, żeby wstawić za to dobre okno. Nam akurat nie zależało na tej lukarnie, ale pewnie będą mieli rację Ci, którzy stwierdzą, że dom traci troszkę na uroku ;) Wszystko kwestia gustu.
Co do kosztów zmian w projekcie, to chyba już pisałam... Ale za adaptację projektu oraz wszystkie zmiany (poszerzenie domu, zmiana wielkości i ilości okien, podniesienie ścianki kolankowej) zapłaciliśmy ok. 3000 PLN.

Pozdrawiam Bławatkowiczów i życzę lepszej pogody ;)
anila2005
Domator
Kontakt:

Post autor: anila2005 »

Amos-------czy o to Ci chodziło?

Obrazek
:)
anila2005
Domator
Kontakt:

Sezon budowlany zakończony............
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam :)
tyczka2010
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: tyczka2010 »

witam piekne te domki kiedy moj juz bedzie na takim etapie caly czas czekam na pozwolenie na budowe. ja jeszcze dokonalem zmiany w projekcie wydłuzajac dach nad tarasem
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: naszalilia »

Witam wszystkich . Co tam nowego na budowach? Pewnie przerwa ;) ;) Mam pytanie. Czy kuchnia nie jest za mała? Na tarasie zmieści się stół i krzesła? Jaki jest rozmiar tarasu? :?: :?: :?: Pozdrawiamy, prosimy o nowe fotki... papa
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Witaj Tyczka. Nie martw się. My dopiero będziemy składać wniosek na pozwolenie na budowę. Mamy zamiar zacząć budowę na wiosnę. Więc pewnie będziemy zaczynać razem. POZDRO :ugeek:
anila2005
Domator
Kontakt:

naszalilia---------na stronie projektu jest opcja rysunki+ kosztorys, tam są rzuty z wymiarami, sam(a) ocenisz czy kuchnia i taras są duże ;) pozdrawiam
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Dzięki Anila , znaleźliśmy :mrgreen:
Gonia
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: Gonia »

Hej!
Naszalilia - my poszerzyliśmy sobie garaż o 65 cm i nie żałujemy. Teraz tak sobie myślę, że z chęcią kuchnię też bym poszerzyła ;) Kwestia gustu u środków :) Taras nie nalezy do najwiekszych, ale zawsze można go sobie troszkę powiększyć (wtedy część będzie niezadaszona). Wklejam zdjęcie kuchni, dobrego zdjęcia tarasu niestety nie znalazłam. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to ok. soboty zamieszczę zdjęcia domu z zadaszeniem ;)

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich!
Gosia
naszalilia
Żółtodziób
Kontakt:

Dzięki Gosia. Już myślałam jak sobie umebluję kuchnię :roll: Teraz mam 10 m2 i jest taka w sam raz i na dodatek bez spiżarni, to powinna być ok'. A taras trochę mały ale tak sobie myślimy, żeby go poszerzyć.Jeśli chodzi o zmiany u projektanta, to dobrze wcześniej przeczytałam, że płaciliście 3000 zł ? Bo to strasznie dużo :shock:
ODPOWIEDZ