Projekt domu - Akord II

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
wist
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - Akord II NF40

Post autor: wist »

Tak to kolor winchester budujemy koło Krakowa tak że zapraszamy
Marlena i Łukasz
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Marlena i Łukasz »

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
My również wraz z mężem dołączyliśmy do grona budujących Akord II NF40, budujemy w województwie mazowieckiem, powiat radomski. Zdecydowaliśmy się na odbicie lustrzane, ponieważ na naszej działce zdecydowanie korzystniejsze jest właśnie odbicie lustrzane tego projektu. Zmiany jakie wprowadziliśmy to między innymi:
- zlikwidowaliśmy spiżarkę,
- zmieniliśmy układ korytarza na górze tak, aby na strych można było wejść bezpośrednio z korytarza, a nie przez pomieszczenie gospodarcze
- zamierzamy również wstawić okno dachowe na klatce schodowej i w pomieszczeniu gospodarczym.
W załączeniu przesyłam kilka zdjęć. Mam też pytanie do osób, które ukończyły już budowę Akord-a (jeśli oczywiście nie jest to tajemnicą) jaki był w Waszym przypadku końcowy koszt całej inwestycji.
Z góry dziękuję i serdecznie Wszystkich pozdrawiam :)
Załączniki
DSC_0223.jpg
DSC_0221.jpg
DSC_0214.jpg
Sławek1977
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: Sławek1977 »

Patrząc na zdjęcia widzę że zmian jest dużo więcej :D Świadomie zrezygnowaliście ze zbrojonego nadproża okna strychowego i zbrojonego wieńca ściany szczytowej, który powinien kończyć się na wysokości dolnej krawędzi krokwi?
Marlena i Łukasz
Żółtodziób
Kontakt:

Pisałam o zmianach wewnątrz budynku, te budowlane zmiany o których Pan pisze są mi raczej obce :)
Marlena i Łukasz
Żółtodziób
Kontakt:

Budową domu zajmuje się mąż, fachowcy, którzy zestawiali na krokwie poradzili mężowi, aby nie robił zbrojenia okna na strychu, ponieważ w tego typu oknach nie jest to konieczne, ale mąż mimo wszystko zrobił zbrojenie, być może nie jest to dobrze widoczne na zdjęciu.
Sławek1977
Majsterkowicz
Kontakt:

Obrazek

u mnie krok dalej ale nie za daleko :D Okna zamówione, dekarz w październiku i na ten rok finito
gregorrry_w
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: gregorrry_w »

Czy ktoś z Państwa byłby skłonny podesłać kosztorys budowy na priv?
Jest to niezbędne do wniosku o kredyt hipoteczny, a z Państwa doświadczeniem byłoby to dużo łatwiejsze.
Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
Marlena i Łukasz
Żółtodziób
Kontakt:

gregorrry_w podaj swój adres e-mail to prześlę Ci przykładowy kosztorys robót budowlanych.
Judasz
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Judasz »

Dziś wystartowalismy z budową Akorda co prawda VI ale to praktycznie identyczny dom :)
Załączniki
20170927_134144.jpg
20170927_162936.jpg
Sławek1977
Majsterkowicz
Kontakt:

Ktoś z was jest na etapie montażu wentylacji mechanicznej? Dałem do wyceny w dwóch firmach i sa niemal identyczne 16000 zł +8% VAT z rekuperatorem. Myślę też nad samodzielnym wykonaniem instalacji i chcę zapytać bardziej doświadczonych czy warto?
ODPOWIEDZ