Od roku zastanawiamy się nad tym projektem. I musimy jeszcze rok poczekać ale powoli się przygotowujemy. Bardzo nas interesuje jakie są koszty wybudowania tego domu pod klucz. I czy możemy się spotkać z kimś kto taki projekt już buduje i wie co i jak mogłby nam udzielić paru rad. Jestesmy z Częstochowy. Pozdrawiamy!!!!
Czytając wasze posty jestem przerażona... Cenami..my zaczynamy także na wiosnę ten projekt i stan surowy zamknięty napewno więcej jak 90tysiecy nie bd nas kosztował razem z robocizna.
Stan taki jak na zdjęciu tylko jeszcze dojdzie dachówka która jest juz kupiona i wliczona oraz robocizna za położenie kosztowało nas 170 tyś + 30 tyś działka budowlana - Razem 200tyś
Tak trochę potruję Panią ale jestem kompletnie zielona w tym temacie i zanim się za to weźmiemy to chciałabym dobrze się do tego przygotować bo wiadomo to nie jest mały koszt. My bedziemy brać kredyt razem z działką właśnie. Jeśli może mi pani podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupnie to będę wdzięczna. I jeszcze mam pytanie co do domu. Czy robią Państwo metodą gospodarczą czy raczej firmy wchodza i robią? I okna pewnie to też będzie duży wydatek....
Mamy kierownika budowy który nam poleca fachowców . Od fundamentów aż do dachu budowała mam jedna ekipa. A cały dach robi nam druga ekipa . Okna zamówimy może latem i jak czas pozwoli będziemy wstawiać sami lub ta firma od ktorej kupimy.