Projekt domu - As III G NF40

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
vanmaniek1
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - As III G NF40

Post autor: vanmaniek1 »

Witam wszystkich forumowiczów
Biper, jeśli chodzi o okna dachowe, to my zamontowaliśmy Velux, ponieważ okna, a w szczególności dachowe muszą być dobre.
Wyłazy dachowe także mamy zamontowane, na każdy komin przypada jeden, dla wygody kominiarza :lol: , jak zresztą widać na załączonych zdjęciach domu z dalszej perspektywy, o które pytał Radek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
biper78
Domator
Kontakt:

Post autor: biper78 »

Poniżej kilka zdjęc z postepów na budowie naszego Asa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
femstudio
Domator
Kontakt:

Post autor: femstudio »

Radku, mam takie techniczne pytanie ponieważ gdy patrzę na zdjęcia twojego asa to nie widzę kominków wentylacyjnych wystających z dachu. chodzi mi o odpowietrzanie pionów kanalizacyjnych. gdzie je poprowadziłeś?
radek
Domator
Kontakt:

Post autor: radek »

Cześć. :)
Kominki wentylacyjne oczywiście są. :) Widać je na zdjęciach, które zamieściłem 11.11.2015 r. Pierwszy od pionu kanalizacyjnego jest zaraz pod kominem CO, natomiast drugi od okapu jest nad kuchnią, patrząc od strony głównego wejścia.
biper78
Domator
Kontakt:

Cześć,

Jestem na etapie wyboru dachówki ceramicznej. Żonie podoba się Roben Mozna Plus, lecz nasłuchałem się dużo o niej ( negatywów oraz pozytywów) i nie jestem przekonany. Jaka dachówkę macie u siebie? Wiem że Radek ma Creatona
biper78
Domator
Kontakt:

I kolejne zdjecia z budowy.
Załączniki
20151217-084842.jpg
20151217-084810.jpg
20151217-084808.jpg
20151217-084751.jpg
vanmaniek1
Domator
Kontakt:

Post autor: vanmaniek1 »

Witam wszystkich ponownie!

My wybraliśmy dachówkę Koramic Marsylka antracyt matową, dobra jakość za rozsądną cenę.

Miło popatrzeć, jak powstaje kolejny Asik...Biper, widzę, że u Ciebie prace idą w fajnym tempie. A jak u Ciebie, Radku? Czy skończyłeś juz prace i wprowadziłeś się? U nas ekipa wykończeniowa ma zakończyć całość pod koniec stycznia, czyli możliwe, że wprowadzimy się w lutym.

Pozdrawiam wszystkich!
biper78
Domator
Kontakt:

Witam
Mam pytanie odnośnie deskowania dachu. Wiem ze radek deskowal tylko garaż a reszta Asow jakie wybrala rozwiazanie? Dekarz uwaza ze powinienem je zrobic
radek
Domator
Kontakt:

Witam. :)
Janusz gratuluje postępów prac. Kiedy patrzę na zdjęcia z Twojej budowy mam wrażenie, że cofnąłem się w czasie dokładnie o rok. :) W zeszłym roku przed Wigilią byłem chyba dokładnie na tym samym etapie co Ty. :) Jeśli chodzi o kwestie deskowania to sam musisz podjąć decyzję, albo skonsultuj ją z kierownikiem budowy. Pełne dekowanie ma swoje zalety i wady, o których pisałem w poście z 13.07.2015 r. więc decyzja należy do Ciebie.
Piotrze niestety nie wprowadziliśmy się jeszcze i na pewno nie wprowadzimy się przed końcem roku. Na obecnym etapie wszystkie prace wykonuję już sam, bez niczyjej pomocy, więc najbardziej realny termin przeprowadzki to połowa stycznia 2016 roku. Mile mnie zaskoczyłeś pisząc, że wprowadzacie się w lutym, czego Wam serdecznie życzę. :D Kiedy pisałem, że wprowadzicie się jeszcze przed nami, nie wiedziałam jak prorocze mogą być te słowa. :) Wrzuć chociaż parę zdjęć wnętrz Asika, bo jestem ciekaw Waszych pomysłów na ich urządzenie.
radek
Domator
Kontakt:

Witam Wszystkich w Nowym Roku. :)
Prace wykończeniowe idą jak krew z nosa, ale co nieco udało się już zrobić. Na początek kuchnia. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brakuje jeszcze drzwi do spiżarki i lampy ale w zasadzie można uznać to pomieszczenie za gotowe. :D
Meble w rzeczywistości są ciemniejsze niż na zdjęciach, a kabel widoczny przy okapie to w rzeczywistości sznurek od zwijacza rolety, który tymczasowo znalazł tam swoje miejsce. :)
ODPOWIEDZ