Projekt domu - As III G NF40

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
radek
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - As III G NF40

Post autor: radek »

Cześć. :)
Niestety w tym temacie nie mogę Ci pomóc, gdyż u nas zamontowany jest gazowy piec kondensacyjny.
vanmaniek1
Domator
Kontakt:

Post autor: vanmaniek1 »

U nas też piec gazowy kondensacyjny plus kominek z płaszczem, więc też nie pomogę w tej kwestii

Pozdrawiam
biper78
Domator
Kontakt:

Post autor: biper78 »

cześć,

Mam pytanie odnośnie montażu kabiny prysznicowej na pietrze. Czy ona się zmieści w tym miejscu którym jest projektowana? Tam jest uskok i boje sie ze sie nie zmieści.
Awatar użytkownika
femstudio
Domator
Kontakt:

Post autor: femstudio »

ja u siebie będę miał prysznic tylko na dole więc ciężko mi powiedzieć, czy się zmieści. w projekcie wysokość masz podaną tylko uwzględnij głębokość brodzika i wysokość kabiny jaka masz zamiar zakupić. chyba że odpływ liniowy w posadzce to wtedy trochę centymetrów zaoszczędzisz.
vanmaniek1
Domator
Kontakt:

Post autor: vanmaniek1 »

Witam wszystkich,
Prysznic na górze zmieści się jak najbardziej, co też pokazuje projekt łazienki, który dodałem wcześniej. Jest to prysznic na wymiar, więc koszty są nieco wyższe, ale jest to zdecydowanie praktyczniejsze rozwiązanie, niż zwykły prysznic, który nieco "zagraci" łazienkę. A teraz kilka zdjęć wykonanej elewacji.Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
radek
Domator
Kontakt:

Cześć :)
Piotrze, Wasz Asik wygląda naprawdę super! :D Widzę, że prace idą pełną parą i jeśli dalej utrzymacie takie tempo robót to wprowadzicie się jeszcze przed nami. :lol: Wrzuć proszę parę fotek domu z dalszej perspektywy, bo jestem ciekaw jak prezentuje się w całej okazałości. :)
biper78
Domator
Kontakt:

Cześć
Mam pytanie odnośnie wysokosci na jakiej zaczyna sie otwór okienny. Zauwazylem na Waszych zdjeciach ze od fundamentu sa 4 cegly czyli okolo 100cm, jednak jezeli dojdzie 20 cm styropianu i 8 szlichty to zostaje tylko okolo 70cm. Czy to nie jest za nisko a w szczegolnosci w kuchni biorac po uwagę blat ktory powinien byc na wysokosci 85 cm
radek
Domator
Kontakt:

Cześć. :)
My ten problem rozwiązaliśmy w ten sposób, że na pustakach ceramicznych stanowiących dolną krawędź otworów okiennych wymurowaliśmy dwa rzędy cegieł. Dobrze widoczne jest to na zdjęciach, które wrzuciłem 01.07.2015 r. Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie z dwóch powodów: Po pierwsze aby zachować właściwą wysokość okien (w szczególności blatu kuchennego), a po drugie pustaki ceramiczne patrząc od góry mają bardzo dużą ilość pustych komór, które uniemożliwiają zamontowanie kotew stabilizujących dolną część ościeżnicy.
biper78
Domator
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź. Poniżej kila zdjęć z placu budowy.Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
biper78
Domator
Kontakt:

Jeszcze mam pytanie odnośnie okien dachowych. Jakie macie modele, czy montowaliście jak w projekcie okno włazowe? Jestem na etapie wyboru dachówki ( chyba będzie Monza plus Robena), ale nie wiem jakie okno jest najlepsze.
ODPOWIEDZ