Projekt domu - As III G NF40

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
vanmaniek1
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - As III G NF40

Post autor: vanmaniek1 »

Hej wszystkim !!!

Fajnie to wygląda na projekcie, ciekawa kompozycja kolorów. Życzę Tobie Radku, aby ekipa zakończyła wykończenia jak najszybciej, żebyś mógł się wprowadzić na święta i odpalić kominek :D . Natomiast mam pytanie dotyczące pralki, dlaczego w łazience a nie w pralni? Czyżbyś zrezygnował z tego pomieszczenia? U nas mamy ten sam problem z wilgotnością powietrza, nic nie chce schnąć. Pozdrawiam
radek
Domator
Kontakt:

Post autor: radek »

Hej.:)
Wielkie dzięki za życzenia. Ze swej strony obiecuję, że dołożę wszelkich starań, aby się spełniły.:D Odpowiadając na Twoje pytanie, to pralka znalazła się w łazience z dwóch powodów. Po pierwsze, po zlikwidowaniu znajdującej się przed ścianą kolankową, dodatkowej ścianki oraz rezygnacji z kabiny prysznicowej (kabina będzie na dole), łazienka znacznie się powiększyła i nie ma problemu ze znalezieniem miejsca na pralkę. Uważamy, że miejsce pod blatem jest idealne na jej usytuowanie. Po drugie, oszczędności. Skoro pralka może się zmieścić w łazience, nie było sensu montować instalacji wod-kan w kolejnym pomieszczeniu i dlatego zdecydowaliśmy się na urządzenie tam suszarni. W suszarni zamontowaliśmy rozdzielacz do ogrzewania podłogowego, co powoduje, że zagęszczenie przewodów w posadzce jest największe, a co za tym idzie będzie to najcieplejsze pomieszczenie na poddaszu. Mam więc nadzieję, że pranie będzie się suszyć bezproblemowo.:) Pozdrawiam.
biper78
Domator
Kontakt:

Post autor: biper78 »

Witam,

Mam pytanie do Was odnośnie więźby. W projekcie jest blachodachowka a chciałbym polozyc dachowke ceramiczną, to czy zmienialiscie przekroje oraz ilości krokwi?
Awatar użytkownika
jakubc
Moderator
Kontakt:

Post autor: jakubc »

biper78 pisze:Mam pytanie do Was odnośnie więźby. W projekcie jest blachodachowka a chciałbym polozyc dachowke ceramiczną, to czy zmienialiscie przekroje oraz ilości krokwi?
Interesujące :)
W projekcie przewidziana została dachówkach ceramiczna i pod takie rozwiązanie dostosowana jest konstrukcja budynku.
Skąd informacja, że ma być blachodachówka? :)
Pozdrowienia od zespołu DK :) - Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
biper78
Domator
Kontakt:

Po ciężkich bojach z urzędami rozpoczynam budowę Asika. W poniedziałek wkracza ekipa. Poniżej pierwsze zdjęcia
Załączniki
20151030_095153.jpg
20151030_094408.jpg
20151030_075330.jpg
20151025_090233.jpg
20151025_090203.jpg
Awatar użytkownika
femstudio
Domator
Kontakt:

Post autor: femstudio »

no i gratulacje dla bipper. Kolejny As się buduje. A gdzie się kolego stawiasz? będziesz ciągnął ściany w górę czy przed zima planujesz jedynie fundamenty zrobić?
Kolego Rafał mam pytanie odnośnie Betonu komórkowego? Jakiego producenta brałeś? Pamiętasz ile ci poszło palet, a może masz wyliczone mniej więcej ile powinienem sobie zamówić, bo niedługo trzeba będzie złożyć zamówienia w hurtowni.

tak oto wwiercali się pod szosa z prądem

Obrazek

i mój sposób na izolacje fundamentów.Obrazek
biper78
Domator
Kontakt:

Cześć
Buduje się w Wielkopolsce. Mam ambitne plany ponieważ w poniedziałek wchodzi ekipa i chcialbym w dwa miesiące uzyskac stan zamknięty. Zobaczymy co na to pogoda ;).

Mam pytanie do osób ktore mają lub będą mieć piec na ekogroszek, poniewaz projektant zmieniając piec dołożył studzienke schładzająca 600mm o wysokosci 1 m. Czy ona jest konieczna? Czy również macie ja zastosowana?
rafal
Domator
Kontakt:

Post autor: rafal »

Czesc Femstudio! Jesli chodzi o material na Asa to jeszcze nie dokonalem zakupu. Sklad, ktory pewnie widziales na zdjeciach zostal wykorzystany przy budowie budynku gospodarczo-garazowego. Jednak budowe Asa planuje zaczac na wiosne i z pustaka Max, wiec dopiero za jakis miesiac planuje poczynic kroki w kierunku zakupu, moze trafi sie jakas promocja pod koniec roku :) Przykro mi, ze nie moglem pomoc, mam nadzieje ze pamietasz o rysunku schodow ;) pozdrawiam wszystkich :)
radek
Domator
Kontakt:

Post autor: radek »

Cześć. :)
Janusz gratuluję rozpoczęcia prac i trzymam kciuki za realizację bardzo ambitnego planu. Nie będzie łatwo, ale jeśli macie odpowiednią ekipę i pogoda dopisze to pod koniec roku zobaczymy zdjęcia SSO. :) Dzisiaj obchodzę mały jubileusz na forum (setny post :D ), więc z tej okazji życzę wszystkim budowniczym spełnienia marzeń oraz bezproblemowych realizacji. :D Nareszcie doczekaliśmy się prądu i gazu, więc mam nadzieję, że najgorsze jest już za nami i uda nam się wprowadzić przed Świętami Bożego Narodzenia. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
biper78
Domator
Kontakt:

Hej,
Ponawiam pytanie odnośnie studzienki schladzajacej. Czy macie ja u siebie?
ODPOWIEDZ