Projekt domu - As III G NF40

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
radek
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - As III G NF40

Post autor: radek »

Nie zastanawiałem się jeszcze, aż tak szczegółowo nad wykończeniem wnętrza. Wiem tylko, że kuchnia będzie półotwarta, natomiast w salonie oprócz kanapy, telewizora i dwóch witryn z komodą nie będzie nic więcej. Zawsze marzył mi się duży przestronny salon! :D
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: PawełW »

A na jakim etapie jesteś obecnie . Wrzuć jakieś fotki.Ja postaram się wrzucić z dachem.Dzisiaj zamówiłem drzwi zewnętrzne oraz drzwi garażowe.Pozdrawiam.
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Oto kilka fotek z dachem i małymi przeróbkami. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

W oczekiwaniu na okna , drzwi oraz drzwi garażowe.Mam nadzieje że za dwa tygodnie będzie stan zamknięty.
radek
Domator
Kontakt:

Stan surowy otwarty zakończony!
W piątek zakończyliśmy stawianie ścian działowych i na razie robimy krótką przerwę do marca, aby ściany oddały zgromadzoną w nich wilgoć. W marcu wstawiamy okna, a potem ruszamy z instalacjami. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wejście główne

Obrazek

łazienka na parterze

Obrazek

gabinet

Obrazek

salon

Obrazek

Obrazek

kuchnia

Obrazek

kotłownia

Obrazek

Obrazek

klatka schodowa

Obrazek

Obrazek

pokoje dzieci

Obrazek

Obrazek

pralnia

Obrazek

łazienka

Obrazek

sypialnia

Obrazek

garderoba

Obrazek

Obrazek
Wojtek100
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: Wojtek100 »

Nieźle Radek. Rewelacyjnie się to wszystko prezentuje, mam nadzieję, że wystarczy mi cierpliwości, żeby dotrwać do tego etapu ;) Świetne fotki, pomogły mocno wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.
Na dole w łazience wstawiliście chyba ściankę, co nie? Też się zastanawiamy nad takim rozwiązaniem.
radek
Domator
Kontakt:

Witam Wojtku!
Cieszę się, że tak bardzo podoba Ci się nasz dom i dziękuję za wszystkie komplementy. :D Jak słusznie zauważyłeś, dostawiliśmy ściankę działową na dole w łazience. Wzięło się to stąd, że powiększyliśmy łazienkę kosztem kotłowni, wpuszczając w to miejsce kabinę prysznicową. Dostawiona ścianka będzie pełnić rolę ściany kabiny prysznicowej, gdyż postanowiliśmy, że kabinę zrobimy z wykafelkowanych ścian zamkniętych z przodu szybą, z odpływem znajdującym się bezpośrednio w podłodze. ;)
radek
Domator
Kontakt:

Wojtku!
Czy na etapie adaptacji projektu wprowadziłeś jakieś inne zmiany oprócz tych, o których pisałeś wcześniej? My dodatkowo zmieniliśmy przebieg ściany działowej oddzielającej pokoje dzieci, tak aby były one mniej więcej równe.

Obrazek

Obrazek

Daj znać kiedy dostaniesz pozwolenie na budowę. ;)
Wojtek100
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: Wojtek100 »

Hej Radek

Wprowadziliśmy kilka zmian na etapie adaptacji. Dołożyliśmy okna dachowe, rozsunęliśmy względem siebie drzwi balkonowe w salonie, zamieniliśmy drzwi balkonowe w gabinecie na duże okno. Usunęliśmy taras wraz z zadaszeniem i w późniejszym etapie coś tam wymyślimy (budujemy na pochyłej działce i jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki taras chcemy sobie zrobić). Tego typu rzeczy, poza tarasem to można powiedzieć kosmetyka, żadnych bardzo poważnych zmian. Z pozwoleniem sprawa się przeciąga, ale jest nadzieja, że z początkiem sezonu uda się ruszyć z robotą.
radek
Domator
Kontakt:

Cześć Wojtku!
Jeśli mogę zapytać, to gdzie się budujecie? :)
ODPOWIEDZ