Strona projektu
Mogę spytać jak postępują pracę? Pompa ciepła do cwu już zamontowana?kozik000 pisze:Widzę że już wszystko przemyślane i tylko działać
Ja dopiero jestem na etapie adaptacji...
Ze zmian jakie mam zamiar wykonać to:
1. usunąć spiżarnie tak aby powstała większa kuchnia w której będzie miejsce na wyspę.
2. powiększyć łazienkę kosztem szaf stojących w hallu (ściana dolna pozioma łazienki miała by iść w linii z tą co jest obok kominka)
3. powiększenie mniejszej łazienki (3,6 m2) poprzez przesunięcie ściany z drzwiami równo z końcem ściany kuchni i przedsionka)
4. W salonie zamiast trzech małych okien, jedno większe.
5. zamiana miejsc kotłowni i pokoju od wejścia do domu. Kotłownia około 9 m2. Potrzebne miejsce na kocioł z podajnikiem oraz pompę ciepła/powietrza do grzania cwu latem. Pewnie zrobię też odwiert na działce i upchnę tam jeszcze hydrofor.
6. Otwór w stropie (raczej teriva) planuje wykonać w salonie w pobliżu tych 3 małych okien. Wykonany będzie większy tak aby w przyszłości jeśli będzie potrzeba wykonać schody przy ścianie. Narazie otwór będzie zaślepiony tak aby wstawić tam standardowe schody opuszczane.
Z jakich materiałów powstanie Twój dom? Ściany? strop? ocieplenie? Dach?
Koszty policzone?
Ja się wciąż waham w tych tematach.
Jeśli jest taka możliwość to proszę o przesłanie tej aranżacji (może akurat coś spapuguje hehe)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości