alina 2009-11-13 12:53:40
Witam. bardzo podoba mi się projekt tego domu. Zastanawiam się czy kosztem garażu można by było zrobić jeszcze jeden pokój i pralnię.Wszystko reszta jest na swoim miejscu.
Krzysztof2009-07-07 16:11:56
Podoba mi sie projekt, ale zastanwiam się jaki jest faktycznie koszt postawienia tego budynku.Na jakim jest Pan etapie?
Jan Ciszewski 2009-06-15 01:57:34
Bardzo ladny dom.Jedyne zmiany,ktore bym dla siebie zrobil,to calkowita likwidacja pokoju sasiadujacego z salonem.Salon bylby przedluzony do 8m.Z pozostalosci wyszla by spora sypialnia.Czyli dwie sciany przy budowie zostalyby pominiete-bylaby tylko sciana miedzy salonem,a powiekszona sypialnia.Jedno okno,sila rzeczy, by musialo zniknac.
Właśnie pobudowaliśmy Absynt,projekt rzeczywiście ciekawy a budynek naprawdę reprezentacyjny.Mam zastrzeżenia co do metrażu ponieważ w opisie podano 131mkw a w rzeczywistości wyszło 160mkw choć projekt wykonano ściśle wg zaleceń.Wszystko inne ok,na budowę jednak trzeba przeznaczyć ok 400 tyś ,taniej się nie da.
My też przymierzamy się do tego projektu. Czy robiliście jakieś przeróbki w środku? Myślałam np. nad spiżarką obok kuchni kosztem ubikacji. Także chcielibyśmy poszerzyć trochę garaż. W salonie natomiast byłyby dwa okna balkonowe a jedno mniejsze.
Wewnątrz domu są prawie wszystkie ściany nośne więc nic nie da się przerobić,ale pomieszczenia są duże i nie ma takiej potrzeby a w szczegolności salon jest znacznych rozmiarów.Jeśli mogę doradzić to poszerzenie garażu ponieważ dwa auta ledwo się zmieszczą i oczywiście likwidacja pomieszczenia gosp. w domu z wejściem do garażu-my je zlikwidowaliśmy i wyszło doskonałe miejsce na szafę.
ja startuję na wiosnę z budową, ale mam obawy właśnie do wielkości tego domu, my go jeszcze wydłużyliśmy o 3 m i zrobiliśmy użytkowe poddasze dla dzieci. Także salon mam teraz 8,90 m i mam obawy, że strasznie duży będzie. Bardzo chciałabym zobaczyć jak wygląda już wybudowany w tej pierwotnej wersji czyli taki jak Wy wybudowaliście. A na jakim jesteście etapie, Stan surowy czy już wykończeniówka?