Witam być może nowego Altowicza Uważam że w kwocie 320 tys.spokojnie się zmieścicie oczywiście bez tych "złotych klamek" Jak widać na fotkach mamy już stan surowy zamknięty ,całą elektrykę w domu , tynki maszynowe iwydaliśmy łącznie z działką, przyłączami 250 tys.muszę zaznaczyć że mieszkamy na Śląsku i wydaliśmy kupę kasy na zbrojenie fundamentu z powodu szkód górniczych ,na innych terenach fundament wychodzi dużo taniej.Dach też nas sporo kosztował dachówka ceramiczna roben.Pozdrawiam i życzę powodzenia
Witam , praktycznie jestem zdecydowany , 21.12 będę już wiedział co dalej . Dzięki nikelek za cenną odpowiedź , chciałbym być już na Waszym miejscu . Pytanie do Was : ile trwa taka budowa domu ,kiedy zakończenie waszej budowy i upragniona przeprowadzka ?
Witam , jeszcze jedno pytanie odnośnie kotłowni i jego miejsca , z tego co czytałem to piec na paliwo stałe wejdzie , tylko co np. z opałem typu ekogroszek czy pelet , czy wystarczy miejsca na okres grzewczy , czy okno w kotłowni wtedy jest potrzebne ???
Dzięki za odpowiedź .
Witam na forum.My przewidujemy składowanie ekogroszku w pomieszczeniu na zewnątrz budynku w tzw.blaszaku(garaz blaszany)tylko częśc będziemy składować w kotłowni ponieważ całość na sezon zimowy nie zmieściłaby się.Jeżeli chodzi o okno w kotłowni to wg.uznania może być a nie musi ale wtedy będzie ciemno my okno mamy.Właśnie zalaliśmy ogrzewanie podłogowe wylewkami,zimą można będzie działać w srodku bo bedzie już cieplutko,pozdrawiam.
Witam , na forum cisza jak makiem zasiał , nikt się nie chwali , pytanie do Nikielek : czy podłogówka jest w całym domu , czym podgrzewać będziesz ciepłą wodę i czy będziesz miał kominek i jaki jest koszt Twojego systemu ????
Witam.Podłogówkę mamy w całym domu oprócz garażu i 3 małych pokoi.Koszt instalacji z piecem ,bojlerem i robocizna to u nas 25 tys.Wodę będziemy podgrzewać w bojlerze albo poprzez palenie w piecu zimą.Pozdrawiam.
Witam , wszystkich w nowym roku , mam pytanie odnośnie adaptacji i zmian projektu jakie koszty ponieśliście w swoich miastach . Czy składaliście pozwolenie na budowę z przyłączami od razu czy później i też jakie to są koszty ??
Witam!Mam rozumieć że" klamka zapadła"projekt kupiony?Jak bedę miała więcej czasu to poszperam w tych papierach i napisze co i ile mnie kosztowało.Może ktoś wrzuci jakies fotki z wnętrza domu?Pozdrawiam.
nowachata pisze:Witam , wszystkich w nowym roku , mam pytanie odnośnie adaptacji i zmian projektu jakie koszty ponieśliście w swoich miastach . Czy składaliście pozwolenie na budowę z przyłączami od razu czy później i też jakie to są koszty ??
Z góry dziękuję .
Pozdrawiam.
Witam! A z jakiego regionu Polski jesteś? My budujemy niedaleko Płocka woj. mazowieckie, bo koszty zależą właśnie od regionu, w którym mieszkasz? Aby uzyskać pozwolenie na budowę musisz mieć warunki przyłączy wodno-kanalizacyjnych. U nas to koszt 500 zł. Adaptacja+zagospodarowanie terenu to 500 zł (nie wprowadzaliśmy zmian). Nadzór budowlany 800 zł.Wytyczenie budynku przez geodetę 300 zł. Pozdrawiam!
nikelek pisze:Witam!Mam rozumieć że" klamka zapadła"projekt kupiony?Jak bedę miała więcej czasu to poszperam w tych papierach i napisze co i ile mnie kosztowało.Może ktoś wrzuci jakies fotki z wnętrza domu?Pozdrawiam.
Witam! Prosimy również o zdjęcia Waszego Alcika!! Mieszkacie już??????? Pozdrawiam:)