Projekt domu - Goździk

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Re: Projekt domu - Goździk

Post autor: cdbeavis »

No i jak już jest wsio jasne... sznurki pociągnelim i wio !!Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Post autor: cdbeavis »

zbrojenie iiii zalewamy!

Obrazek

Obrazek

no i zalaliśmy :)
izucha
Kierbud
Kontakt:

Post autor: izucha »

No, wreszcie ruszyły długo oczekiwane budowy naszych Goździków :D - GRATULACJE cdbeavis :!: Narzuciłeś na starcie takie tempo prac, że aż miło patrzeć. Jak wszystko dobrze pójdzie, to do lata będziesz już miał swojego wymarzonego Goździka postawionego i zadaszonego :) . No i do tego masz piękną, czarniutką ziemię - można Wam jej pozazdrościć, przy tym macie teren równiutki więc nie musicie nawozić żadnej ziemi (tak jak niestety my musieliśmy i nadal zresztą jeszcze trochę musimy). Wklejaj zdjęcia na bieżąco, dzięki temu fajnie będzie tu zaglądać, czekając na nowe wieści raportowe od Ciebie.
Szkoda, że betizamb gdzieś się od nas oderwała i nic już nie pisze ani nic nie wkleja :( . Teraz robi już chyba wykończeniówkę a może już nawet mieszka w swoim ślicznym Goździku... - betizamb wracaj do nas, bo smutno nam tu bez Ciebie :roll: :cry: .
Kto po cdbeavis zapowiada start z budową lub może już wystartował? Piszcie kochani, tak miło jest usiąść (po całodziennej jeździe za materiałami) przy komputerze, wejść na to nasze goździkowe forum i zobaczyć, że jest jakaś nowa wiadomość :) ;) .
georg-przepraszam, że w tym tygodniu nie doszło do naszego spotkania ale nie daliśmy rady, jesteśmy na działce przelotem, od poniedziałku do niedzieli jesteśmy w ciągłych rozjazdach, cały czas coś szukamy, załatwiamy, zamawiamy, kupujemy itp. ale nie martw się, w najbliższym czasie postaram się wygospodarować chwilę, żeby oprowadzić Was po naszym Goździku. Tyle, że w tej chwili nic nie mogę zaplanować, bo cały czas wyskakują jakieś pilne sprawy to z tym, to z tamtym. Muszę się przyznać szczerze, że jestem już bardzo tym zmęczona, byłoby zapewne inaczej gdyby było pod dostatkiem kasy ale niestety nie ma jej tyle co by się przydało i chciało - więc trzeba gospodarować tym co się ma i wszędzie szukać oszczędności. Ale w tym też jest pewien urok, bo jak się uda coś tańszego wyszperać, to człowiek jest wtedy fest podbudowany na duchu ;), uskrzydlony i dumny z siebie na maksa :D .

Pozdrowionka :)
izucha
Kierbud
Kontakt:

Pozdrowienia dla mojego ukochanego braciszka Henia ;), który zamiast oglądać mojego Goździka w realu - podgląda go na naszym forum z drugiego końca Polski :( Ale dobre i to ;)! - Widać, że choć trochę myśli :) a może nawet tęskni :D ?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, 12:40 przez izucha, łącznie zmieniany 2 razy.
betizamb
Murarz
Kontakt:

Post autor: betizamb »

Witam!
Dziękuję że pamiętacie o mnie ,ja o Was także , czasem tu jestem ale szybko uciekam ,nie mam czasu pisać bo i nie mam o czym!
Mój Goździk stanął w miejscu no i stoi nadal samotny :) Dlatego nic nie piszę ,tylko myślę i myślę co w nim zrobić , może nawet ściany pozmieniać troszkę ;) Wiecie, jak już stoją mury to wtedy najlepiej widać co nie pasuje :lol: Teraz poczyniłabym na pewno parę zmian, z wiatrołapem, kuchnią , małą łazienką i schodami na strych ale to są tylko moje przemyślenia tak to jest jak się nie robi tylko myśli :lol:
pozdrawiam Wszystkich nowo budujących ;)
georg
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: georg »

Witam wszystkich, muszę przyznać, że jeszcze trochę i izucha zamieszkasz w swoim domku, fajnie to wszystko wygląda. Ja jeszcze zastanawiam sie między technologią tradycyjną a szkieletową dałem do wyceny Goździka i czekam na rezultaty. Jak dostanę wycenę i opis zamieszczę podstawie informacje. Na załączonym zdjęciu widać, że moja działka jeszcze zarośnięta. Ale jeszcze troszkę i zacznie zmieniać się krajobraz. betizamb, mam co prawda zaproszenie do Izuchy ( za co Izucha bardzo dziękuję) czekam jedynie na dogodny dla niej termin ale jeśli można by było popatrzeć na Twoje ściany jak to krytycznie określasz, które byś lekko zmienił chętnie bym i z Twoich betizamb doświadczeń skorzystał. Tym bardziej, że moja żona musi zobaczyć w rzeczywistości a nie na papierze przyszły dom ponieważ taką ma po prostu wyobraźnię przestrzenną. Pozdrawiam wszystkich
izucha
Kierbud
Kontakt:

Ku naszej radości - NASZA ZAGINIONA KOLEŻANKA BETIZAMB wreszcie się pojawiła na naszym forum. Zaglądaj tu, jak tylko będziesz miała chwilkę czasu i dziel się swoją wiedzą i radami z naszymi kolegami i koleżankami, którzy dopiero starują lub planują start z budową. Każda rada jest cenna, czasami wręcz na wagę złota, bo dzięki niej może uda się zapobiec czemuś, co już za nami a jeszcze przed innymi :) . Więc kochana koleżanko nie zostawiaj swojej Goździkowej Rodzinki :( - jeżeli o nas pamiętasz i śledzisz nasze działania, to znaczy, że nasze Goździki nie są Ci obojętne ;) Tak więc czas na prawdziwe działania, czas zakasać rękawy i przyjąć obowiązki GOŹDZIKOWEGO DORADCY :) - będzie nam miło :D .

georg- wysłałam Ci wczoraj wiadomość na priv ale widać, że nie zaglądasz zbyt często na swoją pocztę - więc odpisz mi kiedy podjedziecie i czy jutrzejsza sobota wchodzi w grę (bo muszę zaplanować dzionek).
Pozdrawiam :)
Ps. zdjęcie Twojej działeczki nie wkleiło się :(

cdbeavis - gdzie są świeże relacje i nowe zdjęcia? ;) :)

CZY KTOŚ WYSTARTOWAŁ TEŻ JUŻ Z BUDOWĄ LUB STOI JUŻ TUŻ PRZED STARTEM :?:

Pozdrowionka :)
georg
Majsterkowicz
Kontakt:

Witaj darku2009. Oczywiście w Goździku II jest zaprojektowane przejście do garażu. Znajdziesz Goździk II na tej samej stronie internetowej.
Izucha już się poprawiłem , czekam na odpowiedź.
Załączniki
I oto maoja jeszcze zarośnięta działka
I oto maoja jeszcze zarośnięta działka
renako
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: renako »

Witam wszystkich ponownie
Wreszcie uporaliśmy się z papierologią otrzymaliśmy pozwolenie na budowę i od 18 czerwca ruszamy z budową.Śledzimy forum Goździka,podglądamy wasze budowy i nasuwają się pytania jak i z czego wykonać poszczególne etapy budowy. Izucha -podłogówkę zrobiłaś na całym dole (w salonie również? Przy takich długich oknach na grzejniki zostaje mało miejsca?
georg
Majsterkowicz
Kontakt:

Witam
Przede wszystkim dziękuję izucha za wspaniałe przyjęcie i naładowanie akumulatorów do własnej realizacji Goździka. Spojrzenie na dom, który nie tylko ma już ściany ale i duszę domowników sprawia dużą przyjemność.
renako dzięki ogrzewaniu podłogowemu nie musimy martwić się wymiarami grzejników pod oknami bo... ich po prostu nie ma. Zdecydowałem się na ogrzewanie podłogowe ponieważ, moim zdaniem ogrzewanie podłogowe jest nie tylko bardzo ekonomiczne ale i wygodnym rozwiązaniem.
ODPOWIEDZ