Cześć Wanda dzięki wielkie za miłe słowa a przy tym szczery obiektywizm. Masz rację okna dachowa nie pasują do dworków, bo niszczą ich czar. Wysoki piękny czterospadowy dach staje się przy zastosowaniu okien dachowych zwykłym dachem - dlatego stawałam na głowie a wręcz na rzęsach żeby zachować urok domu choć od strony frontowej - i udało się okna są po bokach

.Front domu jest piękny, nie widać żadnych okien dachowych, dzięki czemu można upajać się jego magią, czarem cudnego wysokiego dachu i potęgą zachwycających kolumn. Jeżeli chodzi o wygląd domu z boku (to choć nie wygląda, jak w dworkach) to mimo wszystko wygląda całkiem fajnie, chyba dzięki harmonii trzech okien dachowych z oknami w wykuszu. Tym samym mam dom wyjątkowy o różnych "obliczach" w zależności od wyboru strony świata - trochę magii dworu i trochę nowoczesności

. Wybór należy więc do mnie, w zależności od tego na co mam ochotę: nostalgię, harmonijny ład i nowoczesność, czy "szaleństwo różności spójnej" magii tarasu dworkowego z brakiem uporządkowanej symetrii kształtów bryły - staję z odpowiedniej strony domu i mam co chcę, i tak: nostalgia - od frontu, ład i nowoczesność - z boków, szaleństwo - od tyłu

. Ale jest fajnie, wiem że mogło wyglądać gorzej -dlatego jestem szczęśliwa, że mam to co mam, czyli mojego ślicznego Goździka, który jest, jak każdy kwiat: choć niby taki sam, jak inny a jednak całkiem inny od innych - JEDNYMI SŁOWY JEDYNY I NIEPOWTARZALNY W SWOIM RODZAJU !