My zamierzamy wydzielić przejście(korytarz) pomniejszając łazienkę o 40 cm i mniejszy pokój o 70 cm.Tym samym uzyskujemy korytarz o szerokości 1 mb (10cm na dodatkową ściankę).Myślę że to będzie najrozsądniejsze rozwiązanie, bo w łazience wszystko nam się zmieści (oczywiście trochę zamieniając miejscami to co chcemy tam umieścić tj.wannę,prysznic,sedes,bidet i 2 umywalki).Mały pokój będzie miał ok 10m2,ale pozostanie pokojem a nie komunikacją.Tak jak wspomniałam wcześniej teraz mieszkamy w domu z takim przejściem i korzystamy z niego codziennie (nawet po kilka razy).
betizamb-czym planujesz wykończyć tak piękne schody wejściowe?
Projekt domu - Goździk
Re: Projekt domu - Goździk
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam spokoju i mnóstwo radości! Pomyślcie że to mogą być ostatnie Święta w domu w którym teraz mieszkacie! Może warto by to uświęcić i podziękować domkowi
Wszystkiego najlepszego i abyśmy w przyszłym roku mogli się już cieszyć z przygotowywania świąt w Naszych Pięknych Goździkach ! 

Oby Twoje życzenia, spełniły nam się wszystkim! Dołączam się do Twoich życzeń cdbeavis i życzę wszystkim a w szczególności całej "Naszej Goździkowej Braci" - zdrowych, spokojnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia. 

Nie ma to, jak mieć Super Sąsiada!
Zaoszczędziliśmy kilka tysięcy złotych dzięki nowym sąsiadom, którzy dopiero co wybudowali nieopodal nas dom i przywieźli nam swoją ziemię z wyrównywania terenu działki. Nie dość, że dali tyle ziemi, to jeszcze przywieźli ją na własny koszt. Bardzo miły i budujący akcent na koniec Starego Roku - mam nadzieję, że będzie on dla nas początkiem przychylnych "Goździkowych wiatrów" w nadchodzącym 2012 Roku.

Łeee no to gratulacje izucha! Ja też bym tak chciał ale od mojego sąsiada to mogę pewnie co najwyżej dostać kamienia rzuconego przez płot
no ale żeby od płotu do mnie doleciał ten kamień to musiałby być mistrzem olimpijskim to się tak bardzo nie boję 
A my we wtorek dostaliśmy w końcu projekt do rąk własnych
!! Ale radocha! Na początku stycznia jedziemy spotkać się z wykonawcą żeby omówić szczegóły i podpisać umowę. Co do płotu to koncepcje się zmieniają ale to jak już się wyklaruje to podeślę jakieś ciekawsze propozycje. Aktualnie zdobywam wiedzę na temat płyt fundamentowych. BTW bardzo ciekawy temat, polecam!

A my we wtorek dostaliśmy w końcu projekt do rąk własnych

-
- Żółtodziób
- Kontakt:
witajcie ludzie
może trochę nie w temacie ale kiedyś chciałem wybudować projekt KRESKA i kupiłem nawet projekt z pracowni. zmieniły sie jednak plany i działka i projekt został a wybudowałem coś innego. teraz chciałbym sprzedać ten projekt. posiadam do niego także lustrzane odbicie. projekt jest oryginalny. mam fakturę zakupu. może ktoś będzie zainteresowany - dobra cena
pozdrawiam
może trochę nie w temacie ale kiedyś chciałem wybudować projekt KRESKA i kupiłem nawet projekt z pracowni. zmieniły sie jednak plany i działka i projekt został a wybudowałem coś innego. teraz chciałbym sprzedać ten projekt. posiadam do niego także lustrzane odbicie. projekt jest oryginalny. mam fakturę zakupu. może ktoś będzie zainteresowany - dobra cena
pozdrawiam
Hejka w Nowym Roku! Wszystkiego Najlepszego!!
antiquesaudio - raczej większość już ma projekty goździka .. ale powodzenia! Jest to równie piękny projekt
izucha specjalnie dla Ciebie Goździk w wersji z bali w pseudo wizualizacji
antiquesaudio - raczej większość już ma projekty goździka .. ale powodzenia! Jest to równie piękny projekt
izucha specjalnie dla Ciebie Goździk w wersji z bali w pseudo wizualizacji

SZCZĘŚCIA I ZDROWIA W NOWYM ROKU (w szczęściu mieści się oczywiście również spełnienie marzeń związanych z naszymi Goździkami, z czym ściśle związane jest posiadanie portfela pełnego grubej kasy
)
cdbeavis- GRATULACJE Z OKAZJI ODBIORU PROJEKTU WASZEGO CUDEŃKA
. Dom prezentuje się już na tej wizualizacji pięknie, już sobie wyobrażam, jak będzie wspaniale wyglądał w rzeczywistości (ta brzoza przy Goździku też mi się podoba
). Ganek
jest SUPER!!!! No i te połączenia bali na rogach domu...BAJKA!!!!
Startujcie, jak najszybciej z tą Waszą budową i ślijcie nam zdjęcia. Jestem pewna, że po Waszym pięknym Goździku powstanie kolejna wersja Goździka,tj."GOŹDZIK III z bali".

cdbeavis- GRATULACJE Z OKAZJI ODBIORU PROJEKTU WASZEGO CUDEŃKA

Startujcie, jak najszybciej z tą Waszą budową i ślijcie nam zdjęcia. Jestem pewna, że po Waszym pięknym Goździku powstanie kolejna wersja Goździka,tj."GOŹDZIK III z bali".
Pytanie do cdbeavis. Czy możesz podać średnicę kolumn w Twoim drewnianym Goździku. Wydają mi się inne niż w oryginalnym projekcie, ale wyglądają dobrze. też myślę o innej średnicy kolumn.
Mario - z tego co udało mi się odczytać to jakieś 30 cm, a jaka średnica jest w oryginale??