Projekt domu - Goździk

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
izucha
Kierbud
Kontakt:

Re: Projekt domu - Goździk

Post autor: izucha »

cdbeavis - mówisz, że planujecie w kwadracie zrobić zamknięcie - ale wychodzącym na zewnątrz ciągu komunikacyjnego wejście - salon, czy wewnętrznym w stronę schodów? Jak będzie w kwadracie na zewnątrz, to ucieknie ta fajna przestrzeń widoczna z wejścia...
betizamb- ja na początku zdecydowana byłam na okna w kolorze ale, jak zaczęłam przeglądać te stare dworki szlacheckie, to zaczęły mi chodzić po głowie białe okna ze szprosami (ale mąż jest raczej temu przeciwny).
betizamb
Murarz
Kontakt:

Post autor: betizamb »

cdbeavis-jeśli chodzi o elewację zewnętrzną to planujemy jasną ecry i białą
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Post autor: cdbeavis »

izucha - oczywiście wewnętrzny :) a pod ścianą damy tam jakąś szafę i będzie git! :)
betizmab - no to wydaje mi się, że ciemniejsze okienka lepiej będą pasowały :) nawet taki sam (podobny) kolor jak macie dachówkę :)
cdbeavis
Majster
Kontakt:

no prosze przez chwilę byliśmy razem w trójkę "online" na raz czyli ja betizamb a wcześniej izucha :) pozdrowionka!
izucha
Kierbud
Kontakt:

Nasze goździkowe forum dzięki nam rozkwita a dziś na DK zabłysnęliśmy na całego. Fajnie jest tak sobie pogadać i wszystko wiedzieć na już a nie zerkać na forum, czy ktoś coś rzucił nowego. Wielka szkoda, że tak mieszkamy od siebie daleko, dopiero byśmy wałkowali wszystkie tematy - co nie? :lol:
Pozdrowionka ;)
wanda
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: wanda »

Witam Wszystkich :D

Długo tu nie zaglądałam i jestem pod ogromnym wrażeniem , że dajecie radę i z takim zaangażowaniem piszecie o wymarzonych gniazdkach :lol: ,,Goździkowych marzeniach'', życzę Wszystkim dotarcia do celu........!!!!! Ja niestety musiałam zrezygnować z marzeń ,działka jest projekt goździka kupiony , zmiany w projekcje odpłatnie naniesione i tu bum, mieszkania nie mogłam sprzedać bo nie było chętnych ,aby zapłacić i poczekać......... :cry: :oops: Tak więc mieszkam w M4 i na tą chwilę tak zostanie, kredyty wiem są dla ludzi , ale to ma być ,,marzenie'' a nie samobójstwo. Troszkę mamy odłożone , ale strach, ze w tych trudnych czasach nie podołamy jest silniejszy...... :cry

ALE WAM SZCZĘŚCIARZE ŻYCZĘ POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!BĘDĘ WAM KIBICOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!111 :D

pOZDRAWIAM
izucha
Kierbud
Kontakt:

Cześć wanda, fajnie że się wreszcie po tak długim czasie odezwałaś, szkoda tylko, że te twoje wieści są trochę smutkiem podszyte. Pamiętasz, jakiś czas temu pisałaś tak fajnie o realizacji marzeń i dążeniu do celu a dziś sama się poddajesz? :cry: - Co z tobą? Musisz się wziąć w garść i w żadnym wypadku nie możesz rezygnować z realizacji swoich marzeń :!: Pamiętaj, każdy przechodzi przez problemy większe lub mniejsze, ale nie można się nigdy poddawać, bo wtedy się przegrywa. Ja też przez problemy finansowe stoję z budową i nie ukrywam, że momentami łapię doła - ale się nie daję, zaczynam wtedy snuć plany na przyszłość, tzn. co będę robiła w Goździku, jak już będę miała tę kasę. Podobnie jak ty, też sprzedaję swoje mieszkanie i przez zawirowania na rynku nieruchomości (spadek cen, problemy z kredytami i niepewność ludzi o pracę) - też nie mogę go sprzedać ale wierzę, że swój musi trafić na swego i dlatego pocieszam się, że to moje obecne mieszkanko, jeszcze najwyraźniej nie trafiło na swego. Tym się pocieszam i nawet nie dopuszczam innej myśli do głowy. Ktoś musi to moje mieszkanie wcześniej czy później kupić i tym samym wcześniej lub później zrealizuję te swoje goździkowe marzenia. Tak samo będzie u ciebie: znajdziesz kupca i ... wystartujesz wreszcie z budową, i będziesz taką samą szczęściarą, jak my. Więc teraz nie załamuj się Zimą i tak byś się nie budowała a do wiosny jeszcze daleko. Teraz przeżywaj razem z nami pozytywne emocje z budowy domu betizamb, bo w tej chwili tylko jej budową domu żyjemy i jej kibicujemy. A na wiosnę zobaczysz, jak ruszy Goździkowe szaleństwo całą parą: budowana będzie "goździkowa perła" z bali (na której start bardzo czekam), Mario i Maja wystartują ze swoimi Goździkami, betizamb będzie urządzała chatkę w środku, może Robin rzuci zdjęcia (tak szybko wystartował z budową a teraz jakoś o nas zapomniał), no i ja planuję wystartować z dalszymi robotami :D , no i ... TY WYSTARTUJESZ :D ! My będziemy ci mocno kibicowali, żebyś jak najszybciej sprzedała to swoje mieszkanko i zamieniła je na to Goździkowe cudeńko. Tak więc głowa do góry! ;) - JESTEŚMY Z TOBĄ A TY BĄDŹ Z NAMI - bo wszyscy wzajemnie potrzebujemy swojego szczerego wsparcia, rad, wskazówek i prawdziwej życzliwości, których w Naszej Goździkowej Rodzince na szczęście pod dostatkiem!
Pozdrowionka :D
cdbeavis
Majster
Kontakt:

wanda - spokojnie, zobaczysz że jeszcze wszystko się odmieni :)
A ja dzisiaj wysyłam kaskę za prądzik :)
izucha
Kierbud
Kontakt:

Chcę się pochwalić, że mamy podłączony prąd! Wreszcie od długiego czasu jakaś nowa i do tego jeszcze miła wiadomość na koniec roku związana z Goździkiem.
- A co u was nowego? Nikt się nie odzywa, co się z wami dzieje?
- Minął już tydzień od ostatnich relacji betizamb z jej budowy i ... nic, wciąż nasza koleżanka milczy :( . A my czekamy i czekamy na jakieś świeże relacje z zakończenia stanu surowego jej Goździka i na nowe fotki. Mam nadzieję, że się wreszcie doczekamy; betizamb, nie zapominaj o swych goździkowych przyjaciołach! ;)
Pozdrowionka :)
ODPOWIEDZ