izucha - proszę Cię o podesłanie jakichś namiarów do siebie na
cdbeavis@poczta.onet.pl , w celu ustalenia daty możliwych "oględzin" Waszego Goździka.
A tak z informacji lokalnych: mamy już wykonawcę, który postawi nam domek z bali wg projektu goździk! teraz czeka nas tylko zmiana technologii w projekcie no i wprowadzenie kilku zmian na nim...
Zastanawiamy się nad wprowadzeniem 4 bawolich oczu na dachu od frontu i od tyłu. Generalnie najpierw naniesiemy je na wizualizację i zadecydujemy czy będzie to pasowało. Co o tym myślicie??
Mam pytanko odnośnie ogrzewania podłogowego - chodzi mi o szacunkowy koszt oraz o to czy kładziecie je na całej powierzchni domu czy może pomijacie niektóre odcinki??
Zastanawiamy się też nad użyciem pompy ciepła, ale póki co robimy tylko rozeznanie.
............
Już mam odpowiedź od 2 architektów, którzy się podejmą wykonania projektu wg goździka w technologii drewnianej z uwzględnieniem zmian.
Poza tym naniosłem już wstępnie bawole oka na wizualizacji i muszę jeszcze nad nimi popracować bo jakieś nie do końca fajne są ale myślę że będą wyglądały dobrze. Jak będę miał już finalną wersję to podrzucę Wam do wglądu

Zastanawiam się też nad przemieszczeniem skrytki kuchennej na przeciwległą ścianę, jednocześnie skróci to klatkę schodową no i myślałem żeby drzwi na klatkę dać od strony wiatrołapu.. Po pierwsze będzie osobne wejście na "strych" bez konieczności wchodzenia głębiej do domu a po drugie zmieszczę tam właśnie skrytkę

Ponad to chcę przesunąć ścianę od kuchni troszeczkę bardziej w stronę pokoju, jednak myślimy że jadalnia (nawet mała) dobrze żeby była w kuchni... No i jak już te wszystkie wymysły umieszczę na planie to też podeślę. Tylko że pewnie wyjdzie z tych przeróbek jakiś inny kwiatek niż goździk ale mam nadzieję że uda nam się zachować urok tego domku i zmiany nie będą wpływały na jego kształt aż tak bardzo.
Aha - a jak załatwiliście kwestię wentylacji w małej ubikacji no i w kuchni?