Projekt domu - As III G NF40
Re: Projekt domu - As III G NF40
Nie zastanawiałem się jeszcze, aż tak szczegółowo nad wykończeniem wnętrza. Wiem tylko, że kuchnia będzie półotwarta, natomiast w salonie oprócz kanapy, telewizora i dwóch witryn z komodą nie będzie nic więcej. Zawsze marzył mi się duży przestronny salon! 

A na jakim etapie jesteś obecnie . Wrzuć jakieś fotki.Ja postaram się wrzucić z dachem.Dzisiaj zamówiłem drzwi zewnętrzne oraz drzwi garażowe.Pozdrawiam.
Oto kilka fotek z dachem i małymi przeróbkami. 

W oczekiwaniu na okna , drzwi oraz drzwi garażowe.Mam nadzieje że za dwa tygodnie będzie stan zamknięty.
Stan surowy otwarty zakończony!
W piątek zakończyliśmy stawianie ścian działowych i na razie robimy krótką przerwę do marca, aby ściany oddały zgromadzoną w nich wilgoć. W marcu wstawiamy okna, a potem ruszamy z instalacjami.

wejście główne

łazienka na parterze

gabinet

salon

kuchnia

kotłownia

klatka schodowa

pokoje dzieci

pralnia

łazienka

sypialnia

garderoba

W piątek zakończyliśmy stawianie ścian działowych i na razie robimy krótką przerwę do marca, aby ściany oddały zgromadzoną w nich wilgoć. W marcu wstawiamy okna, a potem ruszamy z instalacjami.

wejście główne

łazienka na parterze

gabinet

salon

kuchnia

kotłownia

klatka schodowa

pokoje dzieci

pralnia

łazienka

sypialnia

garderoba

Nieźle Radek. Rewelacyjnie się to wszystko prezentuje, mam nadzieję, że wystarczy mi cierpliwości, żeby dotrwać do tego etapu
Świetne fotki, pomogły mocno wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.
Na dole w łazience wstawiliście chyba ściankę, co nie? Też się zastanawiamy nad takim rozwiązaniem.

Na dole w łazience wstawiliście chyba ściankę, co nie? Też się zastanawiamy nad takim rozwiązaniem.
Witam Wojtku!
Cieszę się, że tak bardzo podoba Ci się nasz dom i dziękuję za wszystkie komplementy.
Jak słusznie zauważyłeś, dostawiliśmy ściankę działową na dole w łazience. Wzięło się to stąd, że powiększyliśmy łazienkę kosztem kotłowni, wpuszczając w to miejsce kabinę prysznicową. Dostawiona ścianka będzie pełnić rolę ściany kabiny prysznicowej, gdyż postanowiliśmy, że kabinę zrobimy z wykafelkowanych ścian zamkniętych z przodu szybą, z odpływem znajdującym się bezpośrednio w podłodze. 
Cieszę się, że tak bardzo podoba Ci się nasz dom i dziękuję za wszystkie komplementy.

Wojtku!
Czy na etapie adaptacji projektu wprowadziłeś jakieś inne zmiany oprócz tych, o których pisałeś wcześniej? My dodatkowo zmieniliśmy przebieg ściany działowej oddzielającej pokoje dzieci, tak aby były one mniej więcej równe.

Daj znać kiedy dostaniesz pozwolenie na budowę.
Czy na etapie adaptacji projektu wprowadziłeś jakieś inne zmiany oprócz tych, o których pisałeś wcześniej? My dodatkowo zmieniliśmy przebieg ściany działowej oddzielającej pokoje dzieci, tak aby były one mniej więcej równe.

Daj znać kiedy dostaniesz pozwolenie na budowę.

Hej Radek
Wprowadziliśmy kilka zmian na etapie adaptacji. Dołożyliśmy okna dachowe, rozsunęliśmy względem siebie drzwi balkonowe w salonie, zamieniliśmy drzwi balkonowe w gabinecie na duże okno. Usunęliśmy taras wraz z zadaszeniem i w późniejszym etapie coś tam wymyślimy (budujemy na pochyłej działce i jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki taras chcemy sobie zrobić). Tego typu rzeczy, poza tarasem to można powiedzieć kosmetyka, żadnych bardzo poważnych zmian. Z pozwoleniem sprawa się przeciąga, ale jest nadzieja, że z początkiem sezonu uda się ruszyć z robotą.
Wprowadziliśmy kilka zmian na etapie adaptacji. Dołożyliśmy okna dachowe, rozsunęliśmy względem siebie drzwi balkonowe w salonie, zamieniliśmy drzwi balkonowe w gabinecie na duże okno. Usunęliśmy taras wraz z zadaszeniem i w późniejszym etapie coś tam wymyślimy (budujemy na pochyłej działce i jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki taras chcemy sobie zrobić). Tego typu rzeczy, poza tarasem to można powiedzieć kosmetyka, żadnych bardzo poważnych zmian. Z pozwoleniem sprawa się przeciąga, ale jest nadzieja, że z początkiem sezonu uda się ruszyć z robotą.
Cześć Wojtku!
Jeśli mogę zapytać, to gdzie się budujecie?
Jeśli mogę zapytać, to gdzie się budujecie?