Projekt domu - As III G NF40

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
radek
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - As III G NF40

Post autor: radek »

Witam Femstudio!
Jak widzisz na zdjęciach, stemple podpierające strop skutecznie uniemożliwiają nam wymurowanie ścian działowych. Zostaną one wymurowane w późniejszym terminie, po przykryciu budynku dachem (jeśli tylko temperatury będą dodatnie). ;)
kammic83
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: kammic83 »

Dom As IV ze zmianami
Załączniki
IMG_20141129_094547_1.jpg
IMG_20141129_094458_1.jpg
IMG_20141129_094434_1.jpg
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Re: Projekt domu - As IV NF40

Post autor: PawełW »

Witam Panowie . Widzę , że budujemy podobne domki. Ja obecnie jestem na etapie otwartym . Na dniach mają wstawić mi okienka. Dokonaliśmy z żoną kilku zmian. Mianowicie : przestrzeń garażu została powiększona kosztem kotłowni, natomiast kotłownie powiększyliśmy kosztem wyrównania budynku bardziej w kształcie prostokąta. Chodzi mi o widok od strony tarasu.Okienko w kuchni zostawiliśmy jak kolega jedno na środku natomiast wykusz urozmaiciłem o dwa dodatkowe okienka. Dodaliśmy po drzwiach balkonowych oraz jednym okienku w pokojach na pięterku. Jednocześnie rezygnując z okien w dachu.Obrazek

Obrazek
radek
Domator
Kontakt:

Witam!
Niestety pogoda nie pozwoliła na przykrycie budynku dachem w zaplanowanym terminie. Na razie wrzucam fotki z tego co do tej pory udało nam się zrobić i mam nadzieję, że do końca tygodnia wreszcie uda się osiągnąć cel! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Witam cię kolego. Masz może jakieś pomysły na aranżację wnętrza ? Byłbym wdzięczny z jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam Paweł
radek
Domator
Kontakt:

Witam!
Na szczęście w tym tygodniu pogoda znakomicie się spisała i prace ruszyły z kopyta. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to do końca tygodnia dach będzie gotowy!. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pawle, nie wiem o co pytasz bo aranżacja wnętrza to dość szerokie pojęcie. :) Chodzi Ci o rozmieszczenie ścian działowych i układ pomieszczeń, czy też o pomysły na ich wykończenie?
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Hej. Bardziej chodzi mi o aranżacje.Chętnie przyjrzałbym się rozmieszczeniu wentylacji.Wczoraj miałem rozmowę z elektrykiem i zamieszał mi w głowie.Pozdrawiam Paweł
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Pomysł na wykończenie.
radek
Domator
Kontakt:

Witam Pawle!
O co dokładnie chcesz zapytać, bo zrezygnowałem z wentylacji mechanicznej na rzecz wentylacji grawitacyjnej. Jeżeli więc pytasz o tę pierwszą to nie jestem w stanie pomóc. :)
PawełW
Żółtodziób
Kontakt:

Wiesz generalnie interesuje mnie pomysł na wykończenie wnętrza. Np. Kuchnia i salon. Mam parę koncepcji ale fajnie byłoby poznać czyjeś pomysły. :)
ODPOWIEDZ