Projekt domu - Goździk

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Re: Projekt domu - Goździk

Post autor: cdbeavis »

Witam!
Właśnie wróciłem z starostwa z potwierdzeniem złożenia wniosku o wydanie pozwolenia na budowę!
Teraz to ja poczekam sobie (nominalnie do rozpoczęcia budowy 6 tygodni ale zobaczymy czy da się coś zmienić :P
izucha
Kierbud
Kontakt:

Post autor: izucha »

Zgodnie z obietnicą, wklejam zdjęcia :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
wanda
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: wanda »

Izucha super fotki :) podziwiam Twój zapał mam nadzieje że nic i nikt go nie zakłóci ;) Powodzenia pozdrawiam
wanda
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: wanda »

Jednak jak tak na spokojnie przyjrzy się to okna dachowe psują ,,magię dworku'' , która tak zachwyca. Nie ma nić bez przyczyny , albo ,,magia dworku'' , albo poddasze użytkowe :( Izucha niestety czar się ulotnił , ale i tak możesz być dumna budowa domu to jednak wyzwanie , a Twój zapał do pozazdroszczenia.
Pozdrawiam
izucha
Kierbud
Kontakt:

Cześć Wanda dzięki wielkie za miłe słowa a przy tym szczery obiektywizm. Masz rację okna dachowa nie pasują do dworków, bo niszczą ich czar. Wysoki piękny czterospadowy dach staje się przy zastosowaniu okien dachowych zwykłym dachem - dlatego stawałam na głowie a wręcz na rzęsach żeby zachować urok domu choć od strony frontowej - i udało się okna są po bokach :D .Front domu jest piękny, nie widać żadnych okien dachowych, dzięki czemu można upajać się jego magią, czarem cudnego wysokiego dachu i potęgą zachwycających kolumn. Jeżeli chodzi o wygląd domu z boku (to choć nie wygląda, jak w dworkach) to mimo wszystko wygląda całkiem fajnie, chyba dzięki harmonii trzech okien dachowych z oknami w wykuszu. Tym samym mam dom wyjątkowy o różnych "obliczach" w zależności od wyboru strony świata - trochę magii dworu i trochę nowoczesności ;) . Wybór należy więc do mnie, w zależności od tego na co mam ochotę: nostalgię, harmonijny ład i nowoczesność, czy "szaleństwo różności spójnej" magii tarasu dworkowego z brakiem uporządkowanej symetrii kształtów bryły - staję z odpowiedniej strony domu i mam co chcę, i tak: nostalgia - od frontu, ład i nowoczesność - z boków, szaleństwo - od tyłu :lol: . Ale jest fajnie, wiem że mogło wyglądać gorzej -dlatego jestem szczęśliwa, że mam to co mam, czyli mojego ślicznego Goździka, który jest, jak każdy kwiat: choć niby taki sam, jak inny a jednak całkiem inny od innych - JEDNYMI SŁOWY JEDYNY I NIEPOWTARZALNY W SWOIM RODZAJU ! :)
cdbeavis
Majster
Kontakt:

izucha - no! w końcu widać co żeście porobili :) Świetnie że prace ruszyły i jak idzie zauważyć ruszyły porządnie!
Co do tych okiem to nie ma bólu, z tego co pamiętam to i tak jak do Was się wjeżdża to lewa strona jest mniej widoczna więc najmniej szpecącą lokację wybraliście IMHO. Co do reszty to zauważyłem na podłodze rurę.. wygląda na spustową ale czy idzie ona od kuchni? czy może coś mi się pokićkało?
No i na sam koniec strych... A taki piękny był jak krokwie były odkryte.. ale teraz też jest świetnym miejscem na rozwój swoich marzeń o małym kinie domowym, bilardzie i sali do ćwiczeń :)Pozdrawiamy serdecznie i koniecznie raportujcie zdjęciowo swoje dalsze poczynania :)
izucha
Kierbud
Kontakt:

:D No to zgodnie z życzeniem - nowa seria zdjęć a co do rury w kuchni to jest to rozprowadzenie do odkurzacza centralnego.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
izucha
Kierbud
Kontakt:

Uwaga, uwaga - tynki na sufitach i ścianach skończone a błoto "potynkowe" uprzątnięte. Zaczyna się robić przytulne mieszkanko :) . Co do poddasza, to faktycznie piękne krokwie zniknęły - ALE NA SZCZĘŚCIE SŁUPY ZOSTAŁY, które z czasem nabiorą prawdziwego piękna. Choć powiem Ci cdbeavis, że teraz, jak na całe ocieplenie przyszła żółta folia, to na górze zrobiło się tak przyjemnie, że można tam by było już praktycznie wypoczywać ;) .

Jestem na etapie intensywnego poszukiwania taniego i w miarę dobrego ogrodzenia - no ale niestety wszystko jest strasznie drogie :shock: :( . Do tego co znajdę coś fajnego, to niestety nie z moich terenów i po doliczeniu kosztów transportu - wychodzi "kosmos cenowy" :cry:

Może podrzucicie mi, jakiś pomysł na ogrodzenie - będę wdzięczna (przód i tył działki - po 33 m, boki po 42m).
Pozdrawiam :D
izucha
Kierbud
Kontakt:

Halo, halo - co tam z Wami? Jak Wasze budowy, dlaczego nic nie piszecie ani nie wrzucacie żadnych zdjęć? - zaczęliście już coś? :roll:
- U nas we wtorek wchodzą już z hydrauliką i ogrzewaniem :)
Pozdrowionka ;)
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Witam!
Izucha dzielnie idziecie do przodu, gratulacje! i powodzenia na dalsze etapy! W sumie jesteście jak taki taran szykujący nam drogę :)
My dostaliśmy w końcu pozwolenie na budowę, które uprawomocni się 1-go maja! :) Aktualnie czekamy na przyznanie kredytu. Niestety od zeszłego roku warunki się sporo zmieniły na naszą niekorzyść, ale mam nadzieję, że jakoś wynegocjujemy w miarę przyzwoite warunki. Co do ogrodzenia to też poszukujemy. Zdecydowaliśmy się na ogrodzenie około 30 arów jako część mieszkalną i na zrobienie póki co 3 bram wjazdowych ale w formie prowizorki bo nie ma co szaleć... Do końca maja mamy obiecane zakończenie prac związanych z prądem. Póki co leży sobie nowiutki słup na naszej działce. Pozdrawiam serdecznie i może uda mi się w tym tygodniu udokumentować na zdjęciach działkę jeszcze przed jakimkolwiek ruchem budowlanym :)
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 06:35 przez cdbeavis, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ