Projekt domu - As II

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
kubota
Żółtodziób
Kontakt:

Re: Projekt domu - As II

Post autor: kubota »

My mieszkamy od 8 lat :-)) i wciąż jestem zadowolona że wybraliśmy ten projektObrazek

Obrazek

Obrazek
izucha
Kierbud
Kontakt:

Post autor: izucha »

kubota - masz piękny dom i ten ogród...można pozazdrościć! Te okrąglutkie krzaczki - cudeńko :)
dora&tomek - a co u Was, jak się mieszka w domeczku? Ogród i ogrodzenie skończone? Na zdjęciach kuchni wydaje mi się, że macie gres polerowany - mam rację? Jesteście zadowoleni z tego rozwiązania, jak się sprawują płytki i czy jest dużo pracy przy ich utrzymaniu? My też planujemy gres, no i chyba będziemy robili też barek w kuchni, podobnie jak u Was :D ;) .
Pozdrowionka :)
dora&tomek as2
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: dora&tomek as2 »

Witam po długiej przerwie :)
Kubota, szczęka mi opadła jak zobaczyłam jak pięknie macie zagospodarowany teren wokół domu. U nas niestety jeszcze krajobraz księżycowy.... Ale i tak szybko się uwinęliśmy z całą budową, więc myślę, że z ogrodem też sobie poradzimy.
Co do projektu, to też jestem zadowolona z prostoty tego naszego domku, dzięki czemu nie "popłynęliśmy" z kosztami a przede wszystkim mamy przestronne wnętrza, dużo światła i ponadczasową bryłę. Uwielbiam jak słońce wędruje od kuchni do salonu, przez cały dzień rozpieszczając nas światłem. Postaram się dorzucić trochę aktualnych zdjęć.
Izucha, dziękuję za miłe słowa (jeszcze te z poprzedniego wpisu), nie wiem jak u Ciebie? Nadrobię wieczorem. Co do podłogi, to mamy gres firmy Ceramica Magica, nazywa się Home Project Loft Beige. Jest to naturalny gres wybarwiany w masie - niepowtarzalny, bardzo naturalny, ale w utrzymaniu czystości - dramat. Do tego mamy jasne fugi, tzn. mieliśmy, bo teraz już są ciemne. Gdybym drugi raz miała wybierać, to bym szukała czegoś z mazańcami jakimikolwiek, żeby nie było widać każdego pyłka i każdej kropli skapniętej wody, itp. Ale jak się posprząta, to jest cudo :)
Pozdrawiam gorąco.
Kubota, wrzuć proszę jakiej zdjęcia z wnętrza swojego Asa, ja też obiecuję coś fajnego wkleić.
Dora
dora&tomek as2
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: dora&tomek as2 »

izucha pisze:kubota - masz piękny dom i ten ogród...można pozazdrościć! Te okrąglutkie krzaczki - cudeńko :)
dora&tomek - a co u Was, jak się mieszka w domeczku? Ogród i ogrodzenie skończone? Na zdjęciach kuchni wydaje mi się, że macie gres polerowany - mam rację? Jesteście zadowoleni z tego rozwiązania, jak się sprawują płytki i czy jest dużo pracy przy ich utrzymaniu? My też planujemy gres, no i chyba będziemy robili też barek w kuchni, podobnie jak u Was :D ;) .
Pozdrowionka :)
Barek w kuchni to u nas hit - wszyscy goście, szczególnie męska ich część tam cumują :))
Zablokowany