Projekt domu - As VII

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
Bodecki
Żółtodziób
Kontakt:

Re: Projekt domu - As VII

Post autor: Bodecki »

Jestem zainteresowany tym projektem, czy mógłby ktoś z budujących przedstawić mi koszta takiej budowy? Bo nie wiem czy moje fundusze wystarczą.
tomekr
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: tomekr »

Przeczytaj wszystkie strony a znajdziesz informację o kwocie albo info do kogo napisać wiadomość prywatną w tej sprawie ;)
moffo
Domator
Kontakt:

Post autor: moffo »

Służę pomocą w wiadomości prywatnej jakby co, pozdrawiam :)
Alutq
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Alutq »

Czy ktoś zmieniał ogrzewanie w domku? Nie mamy możliwości podłączenia gazu i zastanawiamy się nad dobra alternatywa. Jednak rozmiary kotłowni nie dają chyba zbyt wielu możliwości? Marzy się kotłownia bezobsługowa.
Z racji na cenę jednak odpadają pompy ciepła.
Może ktoś miał podobny dylemat?
Awatar użytkownika
jakubc
Moderator
Kontakt:

Post autor: jakubc »

Alutq pisze:Czy ktoś zmieniał ogrzewanie w domku? Nie mamy możliwości podłączenia gazu i zastanawiamy się nad dobra alternatywa. Jednak rozmiary kotłowni nie dają chyba zbyt wielu możliwości? Marzy się kotłownia bezobsługowa.
Z racji na cenę jednak odpadają pompy ciepła.
Może ktoś miał podobny dylemat?
Właściwie to jest tam całkiem spora kotłownia. Oczywiście każdą przestrzeń można zapełnić, ale większość standardowych pieców np. na pellet powinna się tam zmieścić.
Pozdrowienia od zespołu DK :) - Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
moffo
Domator
Kontakt:

Post autor: moffo »

My mamy piec na pellet + pompę ciepła na wode w planie, lecz zlikwidowaliśmy drzwi w kotłowni z zewnątrz wiec kotłownia stała się bardziej ustawną, Nasz Pan Hydraulik zapewnię Nas, ze miejsca jest sporo i, ze wszystko się zmieści bez problemu, piec maja przywieźć za 3 tyg jak będzie już na miejscu wstawię zdjęcia na pewno jeśli będziecie zainterosowani, pozdrawiam.
miro_506
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: miro_506 »

Wie ktos ile potrzeba metrów kwadratowych podbitki dachowej?
miro_506
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: miro_506 »

Witam:) Prośba czy może ktoś mi udostepnić liste materiałów budowlanych? nie mam jeszcze kupionego projektu a hciałbym teraz kupić materiał póki jest tańszy.z góry dziękuje za pomoc
laik79
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: laik79 »

Witam,
planuję zakup tego projektu. Mam pytanie, czy jeśli zamienię bloczek YTONG na SOLBET, to czy wpłynie to jakoś na konstrukcję budynku? Z tego co mi wiadomo YTONG ma 25cm szerokości, a SOLBET 24cm (gęstość niby ta sama). Czy ten 1cm robi jakąś istotną różnicę? Proszę o radę. Z góry dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
jakubc
Moderator
Kontakt:

Post autor: jakubc »

miro_506 pisze:Witam:) Prośba czy może ktoś mi udostepnić liste materiałów budowlanych? nie mam jeszcze kupionego projektu a hciałbym teraz kupić materiał póki jest tańszy.z góry dziękuje za pomoc
Właściwie nie ma z tym problemu - proszę o maila na projekty@domoweklimaty.pl z informacją o jaki projekt chodzi. Zwrotną pocztą otrzymasz wykaz materiałów :)
laik79 pisze:Witam,
planuję zakup tego projektu. Mam pytanie, czy jeśli zamienię bloczek YTONG na SOLBET, to czy wpłynie to jakoś na konstrukcję budynku? Z tego co mi wiadomo YTONG ma 25cm szerokości, a SOLBET 24cm (gęstość niby ta sama). Czy ten 1cm robi jakąś istotną różnicę? Proszę o radę. Z góry dziękuję za pomoc
Można swobodnie zmienić materiał budowlany na dowolny, który będzie miał tę samą nośność. W opisie technicznym jest informacja, dla jakiej wytrzymałości elementów zostały wykonane obliczenia. Każdy materiał o takiej lub lepszej wytrzymałości będzie OK, nie ważne czy to gazobeton czy ceramika :) 1 cm różnicy w grubości ściany oczywiście zmieni nieznacznie niektóre wymiary, ale nie powinno to robić problemów.
Pozdrowienia od zespołu DK :) - Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
ODPOWIEDZ