Projekt domu - As VII
Re: Projekt domu - As VII
Jestem zainteresowany tym projektem, czy mógłby ktoś z budujących przedstawić mi koszta takiej budowy? Bo nie wiem czy moje fundusze wystarczą.
Przeczytaj wszystkie strony a znajdziesz informację o kwocie albo info do kogo napisać wiadomość prywatną w tej sprawie 

Służę pomocą w wiadomości prywatnej jakby co, pozdrawiam 

Czy ktoś zmieniał ogrzewanie w domku? Nie mamy możliwości podłączenia gazu i zastanawiamy się nad dobra alternatywa. Jednak rozmiary kotłowni nie dają chyba zbyt wielu możliwości? Marzy się kotłownia bezobsługowa.
Z racji na cenę jednak odpadają pompy ciepła.
Może ktoś miał podobny dylemat?
Właściwie to jest tam całkiem spora kotłownia. Oczywiście każdą przestrzeń można zapełnić, ale większość standardowych pieców np. na pellet powinna się tam zmieścić.Alutq pisze:Czy ktoś zmieniał ogrzewanie w domku? Nie mamy możliwości podłączenia gazu i zastanawiamy się nad dobra alternatywa. Jednak rozmiary kotłowni nie dają chyba zbyt wielu możliwości? Marzy się kotłownia bezobsługowa.
Pozdrowienia od zespołu DK
- Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!

DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
My mamy piec na pellet + pompę ciepła na wode w planie, lecz zlikwidowaliśmy drzwi w kotłowni z zewnątrz wiec kotłownia stała się bardziej ustawną, Nasz Pan Hydraulik zapewnię Nas, ze miejsca jest sporo i, ze wszystko się zmieści bez problemu, piec maja przywieźć za 3 tyg jak będzie już na miejscu wstawię zdjęcia na pewno jeśli będziecie zainterosowani, pozdrawiam.
Wie ktos ile potrzeba metrów kwadratowych podbitki dachowej?
Witam:) Prośba czy może ktoś mi udostepnić liste materiałów budowlanych? nie mam jeszcze kupionego projektu a hciałbym teraz kupić materiał póki jest tańszy.z góry dziękuje za pomoc
Witam,
planuję zakup tego projektu. Mam pytanie, czy jeśli zamienię bloczek YTONG na SOLBET, to czy wpłynie to jakoś na konstrukcję budynku? Z tego co mi wiadomo YTONG ma 25cm szerokości, a SOLBET 24cm (gęstość niby ta sama). Czy ten 1cm robi jakąś istotną różnicę? Proszę o radę. Z góry dziękuję za pomoc
planuję zakup tego projektu. Mam pytanie, czy jeśli zamienię bloczek YTONG na SOLBET, to czy wpłynie to jakoś na konstrukcję budynku? Z tego co mi wiadomo YTONG ma 25cm szerokości, a SOLBET 24cm (gęstość niby ta sama). Czy ten 1cm robi jakąś istotną różnicę? Proszę o radę. Z góry dziękuję za pomoc
Właściwie nie ma z tym problemu - proszę o maila na projekty@domoweklimaty.pl z informacją o jaki projekt chodzi. Zwrotną pocztą otrzymasz wykaz materiałówmiro_506 pisze:Witam:) Prośba czy może ktoś mi udostepnić liste materiałów budowlanych? nie mam jeszcze kupionego projektu a hciałbym teraz kupić materiał póki jest tańszy.z góry dziękuje za pomoc

Można swobodnie zmienić materiał budowlany na dowolny, który będzie miał tę samą nośność. W opisie technicznym jest informacja, dla jakiej wytrzymałości elementów zostały wykonane obliczenia. Każdy materiał o takiej lub lepszej wytrzymałości będzie OK, nie ważne czy to gazobeton czy ceramikalaik79 pisze:Witam,

Pozdrowienia od zespołu DK
- Jakub