Projekt domu - As VII
Re: Projekt domu - As VII
Witam.Czy byłaby możliwość obejrzenia tego domku w realu?Bardzo proszę o kontakt.Małopolska
Witam,
Właśnie położyłem sobie wełnę na stryszku i mam pytanie do Admina. Czym zakryć wełnę na stryszku aby się tak nie "pyliła"? Myślałem o folii paroizolacyjnej ponieważ trochę mi zostało ale mam obawy, że nie będzie przez tą folię żadnej wentylacji, a stryszek w tym budynku jak wiadomo jest bardzo niski (u mnie w najwyższym punkcie 125cm) ):
Właśnie położyłem sobie wełnę na stryszku i mam pytanie do Admina. Czym zakryć wełnę na stryszku aby się tak nie "pyliła"? Myślałem o folii paroizolacyjnej ponieważ trochę mi zostało ale mam obawy, że nie będzie przez tą folię żadnej wentylacji, a stryszek w tym budynku jak wiadomo jest bardzo niski (u mnie w najwyższym punkcie 125cm) ):
Raczej nie słyszałem o takim problemieasiok pisze:Witam,

Pozdrowienia od zespołu DK
- Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!

DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
Witam.jakie sa realne koszty budowy tego domu od fundamentow az po dach? Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
-
- Żółtodziób
- Kontakt:
Witam,
Jestem w trakcie wypełniania wniosku o przyłącze prądu do działki. Czy ktoś mógłby podać jakie jest zapotrzebowanie mocy i energii do placu budowy i docelowej:moc przyłączeniowa zasilanie podstawowe, moc przyłączeniowa zasilanie rezerwowe, przewidywane roczne zużycie energii, przewidywany termin poboru energii elektrycznej?
Jestem w trakcie wypełniania wniosku o przyłącze prądu do działki. Czy ktoś mógłby podać jakie jest zapotrzebowanie mocy i energii do placu budowy i docelowej:moc przyłączeniowa zasilanie podstawowe, moc przyłączeniowa zasilanie rezerwowe, przewidywane roczne zużycie energii, przewidywany termin poboru energii elektrycznej?
Do placu budowy w ogóle bym niczego nie podłączał. Tymczasowe przyłącze kosztuje, a ekipy radzą sobie bez tego.magdalena.lach pisze:Witam,
Moc docelową można wpisać 14 kV, a przewidywane zużycie energii 10 000 kWh. Termin poboru niby taki, w jakim Pani zacznie użytkować. Ale z doświadczenia lepiej dać wcześniejszy ("optymistyczny"), żeby potem nie siedzieć w gotowym budynku bez przyłącza. Dla zakładu nie jest to wielki problem.
Rezerwowego złącza też się raczej nie robi, chyba że indywidualnie sobie Pani życzy. W takiej sytuacji te pola zostawiamy puste (to samo w zapotrzebowaniu placu budowy).
Potrzebuje Pani jeszcze akt własności działki i kopię jakiejkolwiek mapy (np. do celów informacyjnych).
Pozdrowienia od zespołu DK
- Jakub

Cześć, jesteśmy aktualnie na etapie kondygnacji, wysyłam zdjęcia - domek rośnie
.
Mam pytanie odnośnie łazienki na górze, a właściwie jej lokalizacji. Wg projektu jest ona po stronie balkonu (zostawiliśmy ten balkon, a pod nim robimy wykusz). Czy zostawiliście tak jak jest, czy przenosiliście łazienkę na drugą stronę, a zamiast niej robicie pokój z wyjściem na balkon? Mam dylemat, bo jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby z łazienki było wyjście na balkon... Jakie wg Was są korzyści/ wady takiego rozwiązania? Wg mnie:
Zalety:
- można sobie latem wywiesić ręcznik na balkonie
Wady:
- trudno będzie ustawić wannę wolnostojącą (drzwi balkonowe)
- zimniej, będzie ciągnąć po podłodze?
Mam też dylemat odnośnie schodów - jakie robicie? Drewniane czy betonowe? Zdania są podzielone odnośnie kosztów...

Mam pytanie odnośnie łazienki na górze, a właściwie jej lokalizacji. Wg projektu jest ona po stronie balkonu (zostawiliśmy ten balkon, a pod nim robimy wykusz). Czy zostawiliście tak jak jest, czy przenosiliście łazienkę na drugą stronę, a zamiast niej robicie pokój z wyjściem na balkon? Mam dylemat, bo jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby z łazienki było wyjście na balkon... Jakie wg Was są korzyści/ wady takiego rozwiązania? Wg mnie:
Zalety:
- można sobie latem wywiesić ręcznik na balkonie

Wady:
- trudno będzie ustawić wannę wolnostojącą (drzwi balkonowe)
- zimniej, będzie ciągnąć po podłodze?
Mam też dylemat odnośnie schodów - jakie robicie? Drewniane czy betonowe? Zdania są podzielone odnośnie kosztów...
Witam, my przenieśliśmy łazienkę na drugą stronę a schody zostały wylane. Jesteśmy na etapie kolankowej. Podrzucajcie więcej zdjeć, cieżko znaleść ten dom podczas realizacji, wszelkie sugestie mogą byc również przydatne.
-
- Majsterkowicz
- Kontakt:
Witam,
zaczęliśmy budwę 12/09.pomału pniemy się do góry.robimy małe zmiany w projekcie tzn.zmieniliśmy wymiary okień,zrezygnowaliśmy z jednego okna w kuchni.
zaczęliśmy budwę 12/09.pomału pniemy się do góry.robimy małe zmiany w projekcie tzn.zmieniliśmy wymiary okień,zrezygnowaliśmy z jednego okna w kuchni.
Witam
Czy ktorys z inwestorow buduje swoj dom w woj Lubuskim lub Wieklopolskim?
Czy ktorys z inwestorow buduje swoj dom w woj Lubuskim lub Wieklopolskim?