Fajnie to wygląda na projekcie, ciekawa kompozycja kolorów. Życzę Tobie Radku, aby ekipa zakończyła wykończenia jak najszybciej, żebyś mógł się wprowadzić na święta i odpalić kominek
Projekt domu - As III G NF40
-
vanmaniek1
- Domator
- Kontakt:
Re: Projekt domu - As III G NF40
Hej wszystkim !!!
Fajnie to wygląda na projekcie, ciekawa kompozycja kolorów. Życzę Tobie Radku, aby ekipa zakończyła wykończenia jak najszybciej, żebyś mógł się wprowadzić na święta i odpalić kominek
. Natomiast mam pytanie dotyczące pralki, dlaczego w łazience a nie w pralni? Czyżbyś zrezygnował z tego pomieszczenia? U nas mamy ten sam problem z wilgotnością powietrza, nic nie chce schnąć. Pozdrawiam
Hej.
Wielkie dzięki za życzenia. Ze swej strony obiecuję, że dołożę wszelkich starań, aby się spełniły.
Odpowiadając na Twoje pytanie, to pralka znalazła się w łazience z dwóch powodów. Po pierwsze, po zlikwidowaniu znajdującej się przed ścianą kolankową, dodatkowej ścianki oraz rezygnacji z kabiny prysznicowej (kabina będzie na dole), łazienka znacznie się powiększyła i nie ma problemu ze znalezieniem miejsca na pralkę. Uważamy, że miejsce pod blatem jest idealne na jej usytuowanie. Po drugie, oszczędności. Skoro pralka może się zmieścić w łazience, nie było sensu montować instalacji wod-kan w kolejnym pomieszczeniu i dlatego zdecydowaliśmy się na urządzenie tam suszarni. W suszarni zamontowaliśmy rozdzielacz do ogrzewania podłogowego, co powoduje, że zagęszczenie przewodów w posadzce jest największe, a co za tym idzie będzie to najcieplejsze pomieszczenie na poddaszu. Mam więc nadzieję, że pranie będzie się suszyć bezproblemowo.
Pozdrawiam.
Wielkie dzięki za życzenia. Ze swej strony obiecuję, że dołożę wszelkich starań, aby się spełniły.
Witam,
Mam pytanie do Was odnośnie więźby. W projekcie jest blachodachowka a chciałbym polozyc dachowke ceramiczną, to czy zmienialiscie przekroje oraz ilości krokwi?
Mam pytanie do Was odnośnie więźby. W projekcie jest blachodachowka a chciałbym polozyc dachowke ceramiczną, to czy zmienialiscie przekroje oraz ilości krokwi?
Interesującebiper78 pisze:Mam pytanie do Was odnośnie więźby. W projekcie jest blachodachowka a chciałbym polozyc dachowke ceramiczną, to czy zmienialiscie przekroje oraz ilości krokwi?
W projekcie przewidziana została dachówkach ceramiczna i pod takie rozwiązanie dostosowana jest konstrukcja budynku.
Skąd informacja, że ma być blachodachówka?
Pozdrowienia od zespołu DK
- Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
Po ciężkich bojach z urzędami rozpoczynam budowę Asika. W poniedziałek wkracza ekipa. Poniżej pierwsze zdjęcia
no i gratulacje dla bipper. Kolejny As się buduje. A gdzie się kolego stawiasz? będziesz ciągnął ściany w górę czy przed zima planujesz jedynie fundamenty zrobić?
Kolego Rafał mam pytanie odnośnie Betonu komórkowego? Jakiego producenta brałeś? Pamiętasz ile ci poszło palet, a może masz wyliczone mniej więcej ile powinienem sobie zamówić, bo niedługo trzeba będzie złożyć zamówienia w hurtowni.
tak oto wwiercali się pod szosa z prądem

i mój sposób na izolacje fundamentów.
Kolego Rafał mam pytanie odnośnie Betonu komórkowego? Jakiego producenta brałeś? Pamiętasz ile ci poszło palet, a może masz wyliczone mniej więcej ile powinienem sobie zamówić, bo niedługo trzeba będzie złożyć zamówienia w hurtowni.
tak oto wwiercali się pod szosa z prądem

i mój sposób na izolacje fundamentów.

Cześć
Buduje się w Wielkopolsce. Mam ambitne plany ponieważ w poniedziałek wchodzi ekipa i chcialbym w dwa miesiące uzyskac stan zamknięty. Zobaczymy co na to pogoda
.
Mam pytanie do osób ktore mają lub będą mieć piec na ekogroszek, poniewaz projektant zmieniając piec dołożył studzienke schładzająca 600mm o wysokosci 1 m. Czy ona jest konieczna? Czy również macie ja zastosowana?
Buduje się w Wielkopolsce. Mam ambitne plany ponieważ w poniedziałek wchodzi ekipa i chcialbym w dwa miesiące uzyskac stan zamknięty. Zobaczymy co na to pogoda
Mam pytanie do osób ktore mają lub będą mieć piec na ekogroszek, poniewaz projektant zmieniając piec dołożył studzienke schładzająca 600mm o wysokosci 1 m. Czy ona jest konieczna? Czy również macie ja zastosowana?
Czesc Femstudio! Jesli chodzi o material na Asa to jeszcze nie dokonalem zakupu. Sklad, ktory pewnie widziales na zdjeciach zostal wykorzystany przy budowie budynku gospodarczo-garazowego. Jednak budowe Asa planuje zaczac na wiosne i z pustaka Max, wiec dopiero za jakis miesiac planuje poczynic kroki w kierunku zakupu, moze trafi sie jakas promocja pod koniec roku
Przykro mi, ze nie moglem pomoc, mam nadzieje ze pamietasz o rysunku schodow
pozdrawiam wszystkich 
Cześć.
Janusz gratuluję rozpoczęcia prac i trzymam kciuki za realizację bardzo ambitnego planu. Nie będzie łatwo, ale jeśli macie odpowiednią ekipę i pogoda dopisze to pod koniec roku zobaczymy zdjęcia SSO.
Dzisiaj obchodzę mały jubileusz na forum (setny post
), więc z tej okazji życzę wszystkim budowniczym spełnienia marzeń oraz bezproblemowych realizacji.
Nareszcie doczekaliśmy się prądu i gazu, więc mam nadzieję, że najgorsze jest już za nami i uda nam się wprowadzić przed Świętami Bożego Narodzenia. 

Janusz gratuluję rozpoczęcia prac i trzymam kciuki za realizację bardzo ambitnego planu. Nie będzie łatwo, ale jeśli macie odpowiednią ekipę i pogoda dopisze to pod koniec roku zobaczymy zdjęcia SSO.

Hej,
Ponawiam pytanie odnośnie studzienki schladzajacej. Czy macie ja u siebie?
Ponawiam pytanie odnośnie studzienki schladzajacej. Czy macie ja u siebie?