Wysokość umywalki

Luźne gadki na dowolne tematy :) Moderacja tylko w zakresie spamu i wulgaryzmów!
mirm
Murarz

Wysokość umywalki

Post autor: mirm »

vJeszcze jedno pytanko na jakiej wysokosci macie blat w lazience z umywalkami nadblatowymi gosciu co robi mi kuchnie i bedzie robil mi szafke wiszaca na dwa zlewy powiedzial ze blat na 70 cm od podlogi bo za wysoko bedzie umywalka nadblatowa. 😞😞😞 nie za nisko ? Dodam ze z umywalka.ma byc wedlug niego 88 cm a według mnie blat na 80 i umywalka na 98 dylemat zycia
Danuta
Żółtodziób
Kontakt:

Re: Wysokość umywalki

Post autor: Danuta »

Przy planowaniu łazienki warto dobrze przemyśleć wysokość montażu umywalki, bo później ma to duży wpływ na codzienną wygodę. Szczególnie przy umywalce nablatowej łatwo popełnić błąd, bo trzeba uwzględnić nie tylko wysokość blatu, ale też samą wysokość misy.

Tutaj jest to fajnie wyjaśnione: https://twojdomowy.pl/na-jakiej-wysokos ... nablatowa/

Może się przydać osobom, które są na etapie projektu albo remontu łazienki i chcą uniknąć zbyt wysoko lub zbyt nisko zamontowanej umywalki.
ODPOWIEDZ