Projekt domu - Goździk

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
izucha
Kierbud
Kontakt:

Re: Projekt domu - Goździk

Post autor: izucha »

Trzymajcie się cieplutko ;)
Obrazek

P.S. cdbeavis, jednak bez drewna nie da się obyć
izucha
Kierbud
Kontakt:

cdbeavis - w górach niestety często nie bywam :( , zaledwie zaliczyłam w swoim życiu może z pięć wypadów :? - ale nigdzie nie widziałam tak pięknego dachu jaki ma ten Wasz Goździk :o . Może to magia tego naszego pięknego Goździka to powoduje, że te dachy na nich wyglądają, tak wyjątkowo uroczo, że aż bajecznie :D .
PS. Góry są piękne - ale ja kocham morze ;).
Pozdrowionka :)
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Post autor: cdbeavis »

Izucha - nieee no teraz poprostu mnie załamałaś! Jesteś prawdziwą Panią Dworu! Niesamowity klimat! Jezusicku jak ja bym chciał przy tym kominku posiedzieć! Pełen szacun, że tak z młodzieżowego slangu zarzucę! Pięknie!
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 07:11 przez cdbeavis, łącznie zmieniany 1 raz.
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Operacja dach ukończona! no bynajmniej pierwsza jej faza :) Teraz jestem spokojniejszy. A co do ścian to dzielna zgrabna i prężna drużyna wymyła prawie cały domprzy użyciu szczotek ryżowych i mydła szarego. I wiecie co - efekt rewelka, różnica przed i po jest spora! teraz czas na impregnację ścian!
Izucha - jak będę na działce to popstrykam CI ten gonty jeszcze bliżej :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
izucha
Kierbud
Kontakt:

cdbeavis -dzięki za nowe zdjęcia; z bliska dach jest jeszcze piękniejszy, te zaokrąglenia krawędzi robią niesamowite wrażenie, dopatrzyłam się też jeszcze jakiejś falbanki na zaokrągleniu - coś fantastycznego, chyba zakochałam się w tym Twoim dachu :) . Ponawiam prośbę o zdjęcie kolumn z bliska, tam na jednej z kolumn zauważyłam cudny sęk, wygląda jak kwiat - może to goździk? ;)

wanda- a co u Ciebie kochana? Odezwij się do nas koniecznie bo zaczynamy bardzo tęsknić za Tobą :) .

Pozdrowionka ;)
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Izucha specjalnie dla Ciebie zdjęcie guziolca z bliska :)
izucha
Kierbud
Kontakt:

Fajne są te Twoje określenia - "guziolec" - bardzo mi się ten tekst podoba. Z bliska to zgrubienie to niesamowita ozdoba Twoich kolumn, są dzięki tym uwypukleniom - niepowtarzalne piękne w swych naturalnych kształtach. Przy tym są oryginalne, budzące podziw i szacunek - są, jak dwaj dumni i potężni strażnicy pilnujący domu, zapewniający bezpieczeństwo i spokój jego domownikom... cdbeavis - bardzo Ci dziękuję za te wyjątkowe zdjęcia :). Jak sięgam swoją pamięcią, to zawsze, praktycznie już od dziecka, fascynowały mnie budowle z pięknymi i potężnymi kolumnami. Byłam szczęśliwa, jak mogłam dotknąć takiej kolumny - wydawało mi się wtedy, że czuję to ich piękno dogłębnie i prawdziwie. Dla mnie w kolumnach jest jakaś tajemnicza dusza, która potrafi zniewolić i rozkochać w sobie. Ja dobrowolnie oddałam się w ich niewolę i uwielbiam rozkoszować się magią i tajemniczością kolumn. Dlatego też, jako "miłośniczka kolumn" pozwolę sobie stwierdzić, że masz prawdziwie cudne drewniane kolumny - i choć są całkowicie inne od moich goździkowych kolumn, w których jestem szaleńczo zakochana i nie zamieniłabym ich nigdy na żadne inne - to muszę przyznać, że te Twoje są równie piękne, jak moje :D .
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Izucha - dzięki bardzo za tak liryczny opis moich kolumn :) Ja, w związku z umiłowaniem do minimalizmu formy wybieram zdecydowanie raczej drugą kolumnę czyli tą prostą. Ale jest coś w tej kolumnie, bo jesteś koleją Osobą, która właśnie tym wykwitem się zachwyca i wiesz co, chyba rzeczywiście można tak go przezwać "Goździk" :) a niech ma! Dzisiaj mam w planach rozpocząć malowanie ścian impregnatem bezbarwnym. Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma a zapał pozostanie, pomimo zapewne zmęczenia po pracy. Ale ja w sumie przy pracy fizycznej wypoczywam! poza tym jak się robi coś dla siebie to nie jest ciężko :P Miłego dnia!
cdbeavis
Majster
Kontakt:

Izucha - tak przy okazji jak z zdjęciami Twojego goździka?? :P
cdbeavis
Majster
Kontakt:

no i zacząłem malowanie ścian impregnatem.. Dzisiaj kontynuacja. Na szczęście te mallowanie nie jest już tak ciężkie i niebezpieczne jak malowanie dachu i praca przez to jest jeszcze bardziej przyjemna :) Mam nadziję zrobić dizsiaj pół domu 3majcie kciuki!
ODPOWIEDZ