Dodatkowy ogród
Dodatkowy ogród
Czy rozwiązanie podobne do tego hatex.pl/ogrody-zimowe uwzględnia się na etapie projektowania domu? Nie ma tu projektów uwzględniających dodatkowy ogród.
Re: Dodatkowy ogród
Oczywiście można uwzględnićmaczynski pisze:Czy rozwiązanie podobne do tego hatex.pl/ogrody-zimowe uwzględnia się na etapie projektowania domu? Nie ma tu projektów uwzględniających dodatkowy ogród.

Pozdrowienia od zespołu DK
- Jakub
DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!

DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
u mnie nie ma miejsca na dodatkowy ogrod niestety
nie musisz samemu, profesjonalne firmy sie tym zajmuja, u nas caly projekt robila firma Gardenon, znajomi nam polecili, rewelacja, systemy nawadniania, zagospodarowanie, wszystko ogarneli, no i nie trzeba bylo po nich nic poprawiac, jestem zadowolona
Ogród zimowy nie jest takim popularnym rozwiazaniem w Polsce, nie widziałem wielu domów z ogrodem zimowym, podobnie bywa z projektami. Z drugiej strony takie domy sie zdarzają ( w mojej okolicy mam na pewno dwa domy, które mają u siebie ogrody zimowe). Dobudowanie takiego ogrodu zimowego rówież nie jest takie kosztowne.
Przy doborze roślin polecam jednak
dowiedzieć sie jakie rośliny będą dobrze kwitły w ogrodzie zimowym
zadbać o odpowiednią temperaturę
jak i o odpowiednie nawożenie roślin
Przy doborze roślin polecam jednak
dowiedzieć sie jakie rośliny będą dobrze kwitły w ogrodzie zimowym
zadbać o odpowiednią temperaturę
jak i o odpowiednie nawożenie roślin
Ja mam tylko jeden ogród, wokół domu.
Ogród czy będzie jeden czy więcej to zawsze indywidualna sprawa. Zależy kto co chce mieć, ile miejsca jest na aranżację. Dla mnie jedną z ważniejszych kwestii był wybór ogrodzenia. Pierwsze przy budowie to z siatki było, tak tylko żeby ogrodzone było. Teraz jak mam modułowe z Jońca to zupełnie inna bajka, pięknie się prezentuje. Ogród z takim ogrodzeniem też zyskuje.