Sławek1977 pisze:Ktoś z was jest na etapie montażu wentylacji mechanicznej? Dałem do wyceny w dwóch firmach i sa niemal identyczne 16000 zł +8% VAT z rekuperatorem. Myślę też nad samodzielnym wykonaniem instalacji i chcę zapytać bardziej doświadczonych czy warto?
To nie jest zła cena, u mnie najtańsza oferta to 21 tyś brutto (kanały typu flex)a były i po 24 i 27 tyś z reku (stalowe i flex).
Zostawiałeś otwory w stropie?
Vitovent - Viessmann z pierwszej wyceny z drugiej nie pamiętam, nie mam jeszcze oferty papierowej. Ale osobiście jak będę zakładał będzie to jakiś polski produkt Frapol albo Thessla Green
Witam wszystkich budujących my ruszyliśmy w maju, finalnie z Akordem V który jest prawie identyczny tylko nieco mniejszy. Właśnie schną nam tynki, chociaż pogoda niezbyt dopisuje końcem grudnia ruszamy z rekuperacją (rury pójdą w podłodze na pietrze żeby uniknąć podwieszania sufitów) i z ogrzewaniem podłogowym
Karolina_st pisze:Witam wszystkich budujących my ruszyliśmy w maju, finalnie z Akordem V który jest prawie identyczny tylko nieco mniejszy. Właśnie schną nam tynki, chociaż pogoda niezbyt dopisuje końcem grudnia ruszamy z rekuperacją (rury pójdą w podłodze na pietrze żeby uniknąć podwieszania sufitów) i z ogrzewaniem podłogowym
Pani Karolino, czy mogę prosić o podanie kosztów budowy do stanu przedstawionego na zdjęciach? Czy posiada Pani może kosztorys? W jakim województwie Pani buduje?
Pozdrawiam
Budujemy się na Śląsku, a koszt do takiego stanu, to ok 200tys. (bez działki). Ogólnie wszyscy mówią nam że to dosyć drogi projekt (dużo zbrojenia, ocieplenia itd). Kosztorys mogę przesłać na maila. Minus Akorda V w porównianiu do II to niezbyt użytkowe poddasze nad garażem. A koszty pewnie będą podobne.
Karolina_st pisze:Budujemy się na Śląsku, a koszt do takiego stanu, to ok 200tys. (bez działki). Ogólnie wszyscy mówią nam że to dosyć drogi projekt (dużo zbrojenia, ocieplenia itd). Kosztorys mogę przesłać na maila. Minus Akorda V w porównianiu do II to niezbyt użytkowe poddasze nad garażem. A koszty pewnie będą podobne.
Pozdrawiam
Dziękuję za informacje. Bardzo bym prosiła o kosztorys
Witam
Od dłuższego czasu zastanawiamy się z mężem nad budową Akordu, jednak nie jesteśmy pewni czy będzie nas na niego stać. Czy mogłabym prosić Państwa o przesłanie mi kosztorysu budowy? Byłoby to bardzo pomocne przy podjęciu decyzji.
Pozdrawiam