Projekt domu - Alt, Alt N, Alt 4, Alt 7

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
nowachata
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - Alt

Post autor: nowachata »

Witam , jestem zdecydowany , obecnie w fazie załatwiania pozwolenia na budowę i przed adaptacja projektu u mnie trzeba dokonać kilku zmian miedzy innymi kąt nachylenia 35 stopni i kalenica wzdłuż drogi oraz fundament na 140 cm .
nowachata
Domator
Kontakt:

Jestem z woj. warmińsko -mazurskiego , geodeta 500 zł , warunki wodno-kanalizacyjne u nas za darmo i prąd też . Zmian tak naprawdę też bym nie wprowadzał , ale jestem zmuszony Miejskim planem zag. terenu . Jak byłem u projektanta i powiedziałem z czego chciałbym budować i co bym chciał zastosować(materiał)i za każdą rzecz wliczał wyszło 3500 zl -adaptacja.
Potem kumpel mi powiedział ,że wystarczy kąt nachylenia i kalenica i fundament 140cm , reszta zmian typu zmiana gazobetonu na silke lub styropianu na wełnę z kierownikiem budowy . I tak się trochę motam ?
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Post autor: gosienka302010 »

Twój kumpel ma racje...... :)
nikelek
Domator
Kontakt:

Post autor: nikelek »

Witam serdecznie!Mnie kosztowała adaptacja 1850 zł,warunki przyłączy za darmo potem płaciliśmy już przy przyłącze woda-90zł,prąd 1951 zł chyba na wiosnę podłączą nas do kanalizacji.Przyłącze juz mamy ale bedziemy mogli dopiero korzystać na wiosnę wtedy podłączą całe osiedle.W adaptacji dozbrajaliśmy cały fundament bo jak wczesniej pisałam jesteśmu z Górnego Śląska i mamy szkody górnicze :( drobne zmiany to zmiana wymiarów okien i drzwi,reszta została tak jak w projekcie.Budowalismy z pustaków ceramicznych,strop betonowy.dołączę parę fotek.Planujemy wprowadzic się latem lub wczesną jesienią ale zobaczymy :o pozdrawiam :D Obrazek

Obrazek

Obrazek
nowachata
Domator
Kontakt:

Witam , pytanie w projekcie jest kotłownia gazowa i kominy gazowe , kaloryfery nie podłogówka, czy do adaptacji zmienialiście to czy tego nie trzeba adoptować tylko później z kierownikiem budowy ????
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Nie ma potrzeby adaptowania ogrzewania. To już Twoja sprawa czym chcesz ogrzewać swój dom :)
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Do "nikielka" czy możemy prosić o więcej zdjęć z wnętrza? :)
nowachata
Domator
Kontakt:

Dzięki "Gosieńka" w poniedziałek idę do projektantki i mam nadzieję ,że zmniejszą się koszty adaptacji .
nikelek
Domator
Kontakt:

Post autor: nikelek »

Witam.Gosieńka ma rację w adaptacji nie ma potrzeby uwzględniać ogrzewania to Twój wybór.Pozdrawiam.
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Dzięki. pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ