Projekt domu - Alt, Alt N, Alt 4, Alt 7
Re: Projekt domu - Alt
Witam , jestem zdecydowany , obecnie w fazie załatwiania pozwolenia na budowę i przed adaptacja projektu u mnie trzeba dokonać kilku zmian miedzy innymi kąt nachylenia 35 stopni i kalenica wzdłuż drogi oraz fundament na 140 cm .
Jestem z woj. warmińsko -mazurskiego , geodeta 500 zł , warunki wodno-kanalizacyjne u nas za darmo i prąd też . Zmian tak naprawdę też bym nie wprowadzał , ale jestem zmuszony Miejskim planem zag. terenu . Jak byłem u projektanta i powiedziałem z czego chciałbym budować i co bym chciał zastosować(materiał)i za każdą rzecz wliczał wyszło 3500 zl -adaptacja.
Potem kumpel mi powiedział ,że wystarczy kąt nachylenia i kalenica i fundament 140cm , reszta zmian typu zmiana gazobetonu na silke lub styropianu na wełnę z kierownikiem budowy . I tak się trochę motam ?
Potem kumpel mi powiedział ,że wystarczy kąt nachylenia i kalenica i fundament 140cm , reszta zmian typu zmiana gazobetonu na silke lub styropianu na wełnę z kierownikiem budowy . I tak się trochę motam ?
-
- Murarz
- Kontakt:
Twój kumpel ma racje...... 

Witam serdecznie!Mnie kosztowała adaptacja 1850 zł,warunki przyłączy za darmo potem płaciliśmy już przy przyłącze woda-90zł,prąd 1951 zł chyba na wiosnę podłączą nas do kanalizacji.Przyłącze juz mamy ale bedziemy mogli dopiero korzystać na wiosnę wtedy podłączą całe osiedle.W adaptacji dozbrajaliśmy cały fundament bo jak wczesniej pisałam jesteśmu z Górnego Śląska i mamy szkody górnicze
drobne zmiany to zmiana wymiarów okien i drzwi,reszta została tak jak w projekcie.Budowalismy z pustaków ceramicznych,strop betonowy.dołączę parę fotek.Planujemy wprowadzic się latem lub wczesną jesienią ale zobaczymy
pozdrawiam

Witam , pytanie w projekcie jest kotłownia gazowa i kominy gazowe , kaloryfery nie podłogówka, czy do adaptacji zmienialiście to czy tego nie trzeba adoptować tylko później z kierownikiem budowy ????
-
- Murarz
- Kontakt:
Nie ma potrzeby adaptowania ogrzewania. To już Twoja sprawa czym chcesz ogrzewać swój dom 

-
- Murarz
- Kontakt:
Do "nikielka" czy możemy prosić o więcej zdjęć z wnętrza? 

Dzięki "Gosieńka" w poniedziałek idę do projektantki i mam nadzieję ,że zmniejszą się koszty adaptacji .
Witam.Gosieńka ma rację w adaptacji nie ma potrzeby uwzględniać ogrzewania to Twój wybór.Pozdrawiam.
-
- Murarz
- Kontakt:
Dzięki. pozdrawiam