Projekt domu - Akord II

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
kozak_k
Żółtodziób
Kontakt:

Re: Projekt domu - Akord II NF40

Post autor: kozak_k »

Sławek1977 pisze:Ktoś z was jest na etapie montażu wentylacji mechanicznej? Dałem do wyceny w dwóch firmach i sa niemal identyczne 16000 zł +8% VAT z rekuperatorem. Myślę też nad samodzielnym wykonaniem instalacji i chcę zapytać bardziej doświadczonych czy warto?
To nie jest zła cena, u mnie najtańsza oferta to 21 tyś brutto (kanały typu flex)a były i po 24 i 27 tyś z reku (stalowe i flex).
Zostawiałeś otwory w stropie?
Sławek1977
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: Sławek1977 »

Niestety nie zostawiłem ale mam firmę, która wierci w stropach i za otworek średnicy 150 życzy sobie około 140zł :D
pracusele
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: pracusele »

Ja otwory zostawiłem:), Sławek jaki rekuperator masz w wycenie - ja jeszcze tego tematu nie rozeznałem bo jestem na etapie robienia dachu.
Sławek1977
Majsterkowicz
Kontakt:

Post autor: Sławek1977 »

Vitovent - Viessmann z pierwszej wyceny z drugiej nie pamiętam, nie mam jeszcze oferty papierowej. Ale osobiście jak będę zakładał będzie to jakiś polski produkt Frapol albo Thessla Green
kozak_k
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: kozak_k »

Nie wiem czy widzieliście ale w sieci jest blog z budowy naszego Akorda:
http://sandman81.mojabudowa.pl/?page=1
Ja podglądam :)
Karolina_st
Domator
Kontakt:

Post autor: Karolina_st »

Witam wszystkich budujących :) my ruszyliśmy w maju, finalnie z Akordem V który jest prawie identyczny tylko nieco mniejszy. Właśnie schną nam tynki, chociaż pogoda niezbyt dopisuje :D końcem grudnia ruszamy z rekuperacją (rury pójdą w podłodze na pietrze żeby uniknąć podwieszania sufitów) i z ogrzewaniem podłogowym :)
Załączniki
652D2331-95E8-4522-9408-C7A8C6D2D0D7.jpeg
C90BCFD9-B207-40EE-8F5B-B9C263108D4C.jpeg
kasia.g
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: kasia.g »

Karolina_st pisze:Witam wszystkich budujących :) my ruszyliśmy w maju, finalnie z Akordem V który jest prawie identyczny tylko nieco mniejszy. Właśnie schną nam tynki, chociaż pogoda niezbyt dopisuje :D końcem grudnia ruszamy z rekuperacją (rury pójdą w podłodze na pietrze żeby uniknąć podwieszania sufitów) i z ogrzewaniem podłogowym :)

Pani Karolino, czy mogę prosić o podanie kosztów budowy do stanu przedstawionego na zdjęciach? Czy posiada Pani może kosztorys? W jakim województwie Pani buduje?
Pozdrawiam
Karolina_st
Domator
Kontakt:

Post autor: Karolina_st »

Budujemy się na Śląsku, a koszt do takiego stanu, to ok 200tys. (bez działki). Ogólnie wszyscy mówią nam że to dosyć drogi projekt (dużo zbrojenia, ocieplenia itd). Kosztorys mogę przesłać na maila. Minus Akorda V w porównianiu do II to niezbyt użytkowe poddasze nad garażem. A koszty pewnie będą podobne.

Pozdrawiam :)
kasia.g
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: kasia.g »

Karolina_st pisze:Budujemy się na Śląsku, a koszt do takiego stanu, to ok 200tys. (bez działki). Ogólnie wszyscy mówią nam że to dosyć drogi projekt (dużo zbrojenia, ocieplenia itd). Kosztorys mogę przesłać na maila. Minus Akorda V w porównianiu do II to niezbyt użytkowe poddasze nad garażem. A koszty pewnie będą podobne.

Dziękuję za informacje. Bardzo bym prosiła o kosztorys :)
Natalia.W
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Natalia.W »

Witam :)
Od dłuższego czasu zastanawiamy się z mężem nad budową Akordu, jednak nie jesteśmy pewni czy będzie nas na niego stać. Czy mogłabym prosić Państwa o przesłanie mi kosztorysu budowy? Byłoby to bardzo pomocne przy podjęciu decyzji.
ODPOWIEDZ