Masz rację Izucha zostajemy w tyle. Nie wiem czy to wakacje czy to pogoń za sprawami z budową domu przy jednoczesnym zachowaniu pędu życia zawodowego. Twój Goździk jak zwykle urokliwy i klimatyczny. W załączeniu mój stan zaawansowania realizacji Goździka. Z podpowiedzi elektryków zrodziła się realizacja instalacji elektrycznej koniecznej do wykonania w stropach (np. żyrandole) poprzez przejście przez stropy od strony strychu. Pozwala to ominąć przejścia po ścianach a szczególnie po suficie instalacji elektrycznej. A tak poza tym załączyłem jedną fotkę ze strychu, którego nie miałem zamiaru zagospodarować, ale jak patrzę na ta powierzchnię to zastanawiam się co z tym (no oczywiście małym kosztem

) można zrobić. Może są jakieś pomysły. Uprzedzam, że pomysły typu stół bilardowy z barem są mi znane i odpadają bo.... stołu bilardowego nie ma już którędy wnieść

. Tak poważnie zastanawiam się nad ogrodzeniem w szczególności nad bramą wjazdową . Część osób ostrzega mnie przed bramami uchylnymi z uwagi na zaspy śnieżne, podobno bardziej sprawdzają się przesuwne. Ale one są jakieś takie.... no nie wiem . Może jest to podejście tradycjonalisty. A tu trzeba także spojrzeć praktycznie. Nie wiem jak wy, ale nie wiem na tym etapie, jakie panele słoneczne zastosować . Panele rurowe mają większą wydajność ale przy większej cenie. Panele płaskie co prawda mają mniejszą wydajność ale zastanawiam się czy nie wystarczającą przy powiązaniu z ich cenę. Może ktoś z was ma doświadczenie z użytkowania paneli płaskich. No cóż finanse determinują niektóre nasze działania. A ja jeszcze nie wygrałem w totka
Przy okazji renako okna w Twoim domu to jakbyś otworzyła oczy w swoim Goździku

, podobają mi się. Sam nie wiem dlaczego nie zdecydowałem się na taki sam podział.
Pozdrawiam wszystkich.