Projekt domu - Alt, Alt N, Alt 4, Alt 7

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
beti84
Żółtodziób
Kontakt:

Re: Projekt domu - Alt

Post autor: beti84 »

Witam!!! Bardzo mi się podoba ten projekt domu i chyba zdecydujemy się z mężem na budowę naszego gniazdka :) mam pytanie: czy ktoś buduje ten dom w woj. lubelskim albo w sąsiednich??? będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam wszystkich budujących ten piękny domek:)
nowachata
Domator
Kontakt:

Post autor: nowachata »

Witam , 2 pytania jedno odnośnie stropu waham się co lepiej wybrać czy monolityczny jak w projekcie czy drewniany (u mnie poddasze jako strych i docieplam tylko strop) , drugie co do komina i kominka w salonie (pewnie koszt ok 15 tyś zł), czy warto inwestować , kotłownia będzie tak jak u nikielka ogrzewanie podłogowe i piec z podajnikiem na ekogroszek ?

Mam jeszcze trzecie pytanie co z wentylacją jakie instalacje macie nikt o tym jeszcze nie pisał na tym forum , odnośnie np.wentylacji mechanicznej ??

Z góry dzięki !!

Obrazek

To moja działka na , której powstanie domek
Rybka90
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Rybka90 »

Obrazek
beti84
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: beti84 »

Witam!!! Mam pytanie do Rybka90. Ile wyniósł Cię koszt budowy domu w takim stanie co na zdjęciu??? W jakim woj. budujesz go?? Bardzo ładnie się prezentuję:) Pozdrawiam!!!
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Post autor: gosienka302010 »

Do "Rybka90" możemy prosić więcęj zdjęć z wnętrza domu? Pozdrawiam:)
Rafalasia
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Rafalasia »

Witam,jesteśmy bardzo zainteresowani budową tego domu,dlatego mamy kilka pytań do osób,które wybudowały ten domek lub budują.Napiszcie proszę jaki jest koszt stanu surowego zamkniętego i pod klucz(bez mebli w zabudowie i łazienek)bo wiadomo,że na to można wydać bardzo różnie i bez kominka.Myślimy o piecu na eko-groszek.
nikelek
Domator
Kontakt:

Post autor: nikelek »

Witaj Rafalsia jak dobrze prześledzisz wczesniejsze strony na forum to bedziesz miał mniej więcej zarys kosztów poniesionych przez różnych altowiczów.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Rafalasia
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: Rafalasia »

Nikielku,prześledziłem wątek,ale nikt nie pisze dokładnie ile wyszedł go stan otwarty lub zamknięty,bo albo ktoś podaje koszty budowy plus dodatkowo dojazd,schody itp,lub tak jak w Twoim przypadku ława potrzebna do wybudowania się na szkodach górniczych.A mi chodzi o to,ze mając 300 tyś nie chcę porywać się z motyką na słońce i szukam konkretów co do wydatków.
Projekt Alt bierzemy poważnie pod uwagę,tylko musimy podnieść kąt nachylenia dachu do 35st,poddasze ma być nieużytkowe i blachodachówka na dachu,ogrzewanie na eko-groszek,bez kominka.Może jeszcze ktoś wybudował lub buduje ten domek w podobnym systemie i da znać jak go to cenowo wyszło.I jeszcze pytanko:ile płaciliście budowlańcom za postawienie i za dach?
nowachata
Domator
Kontakt:

Post autor: nowachata »

Witam , kolego ceny są dokładnie napisane , a to że u każdego jest inaczej to chyba normalne , i nie licz ,że ktoś Ci napisze ile wyjdzie u Ciebie . Jeden ma działkę 700 m2 drugi 1 hektar , dalej od mediów , już z mediami , problemy , które mogą wyniknąć podczas budowy , a których si w ogóle nie uwzględnia .

Ja czekam , na pozwolenie na budowę , kąt nachylenia musiałem zmienić na 35 stopni i obciąć dach tak ,żeby powstała kalenica wzdłuż drogi i zmieniłem strop na betonowy . Jeżeli chodzi o wycenę robocizny mam oferty stanu surowego i ceny od 30.000 zł do 56.000 .
jazon
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: jazon »

Zwróciliście uwagę że na oficjalnej stronie ALT zmniejszył się do 109,7 m2 podczas gdy w zeszłym roku kupiłem projekt, w którym jest napisane 113m2? Porównując wszystkie wymiary wszystkie pomieszczenia się zmniejszyły. Oficjalne zestawienia też zawierają mniejsze wielkości. Czy ktoś biura projektowego "Domowe Klimaty" mógłby wyjaśnić jaką powierzchnię ma w końcu ALT?
ODPOWIEDZ