Projekt domu - Alt, Alt N, Alt 4, Alt 7

Porozmawiajmy na temat projektów. Dedykowane wątki dla każdego projektu Domowych Klimatów.
nikelek
Domator
Kontakt:

Re: Projekt domu - Alt

Post autor: nikelek »

Witam wszystkich jesienną porą,obiecałam że wrzucę fotki.Mamy już okna i czekamy na bramę garażową :) Mamy nadzieję że pogoda się poprawi i można będzie pociągnąc dalej z robotą.Pozdrawiam i proszę wrzućcie jakieś fotki.Obrazek

Obrazek
prazynka84
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: prazynka84 »

nikelek czy możesz podać jaki był koszt postawienia Waszego domku do stanu widocznego na zdjęciach? Super Wam to wyszło, powodzenia przy wykańczaniu :)
nikelek
Domator
Kontakt:

Witam Prażynkę,podaję koszty domu do stanu dzisiejszego tzn.mamy skończony dach z kominami,wszystkie ścianki działowe w środku ,okna i bramę garażową,zakupione zostały drzwi stalowe z garażu do kotłowni i mamy wytynkowany narazie tylko garaż.Nie mamy jeszcze drzwi wejściowych czekamy z tym na wiosnę bo by się zniszczyły.Wydaliśmy na to wszystko 155 tysiaków.Ale muszę zaznaczyć że mieszkamy na Śląsku i musieliśmu sporo dozbroić fundament z powodu szkód górniczych,poszło nam dużo więcej stali i betonu niż innym którzy budują się na normalnych terenach,koszty sa napewno dużo mniejsze .Acha i w tej kwocie jest jeszcze robocizna 40 tysięcy więc łatwo policzyć stan surowy zamknięty wyszedł nas 115 tysięcy.Pozdrawiam i służę pomocą w razie pytań proszę pisać.Pozdrawiam. :P
prazynka84
Żółtodziób
Kontakt:

Post autor: prazynka84 »

a mam jeszcze jedno pytanie :) czy nie dokonując zmian w projekcie, w kotłowni zmieści się piec na paliwo stałe? będę wdzięczna za odpowiedź - ja po prostu jestem jak dziecko we mgle w tym temacie :)
nikelek
Domator
Kontakt:

Witam!My nie zmienialiśmy nic w projekcie jeżeli chodzi o kotłownię i piec na paliwo stałe nam się zmieści bez problemu ,piec mamy juz zamówiony i fachowca od centralnego ogrzewania.W razie jakichkolwiek pytań prosze pisać nie ma problemu ja też na początku zadawałam wiele pytań dużo pomogła mi Sisters i fotki na forum. Szkoda że tak mało bo są bardzo pomocne . ;)
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Post autor: gosienka302010 »

Witam!My jesteśmy na etapie fundamentów. Na wiosnę ciąg dalszy. Prosimy o więcej zdjęć.....Są bardzo pomocne.. Pozdrawiam wszystkich ...Obrazek
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

Witam! Do sisters4 bardzo prosimy o kolejne zdjęcia, Wy pewnie już mieszkacie w swoim Alciku????????? :D
gosienka302010
Murarz
Kontakt:

nikelek pisze:Witam!My nie zmienialiśmy nic w projekcie jeżeli chodzi o kotłownię i piec na paliwo stałe nam się zmieści bez problemu ,piec mamy juz zamówiony i fachowca od centralnego ogrzewania.W razie jakichkolwiek pytań prosze pisać nie ma problemu ja też na początku zadawałam wiele pytań dużo pomogła mi Sisters i fotki na forum. Szkoda że tak mało bo są bardzo pomocne . ;)
Mam ogromną prośbę jeśli będziecie mieli zdjęcia z kotłowni i pozostałych pomieszczeń, to bardzo prosimy o wstawienie ich na forum, naprawdę są bardzo przydatne. Pozdrawiam:)
nowachata
Domator
Kontakt:

Post autor: nowachata »

Witam , wszystkich na początku oczywiście chciałem się przedstawić i pogratulować osobom , które już wybudowały i zaczęli budować ten dom . Bardzo przypadł mi ten projekt do gustu , najpierw zacząłem wertować muratora i całkiem przypadkiem trafiłem na ALT . Projekt jest szyty na miarę moich potrzeb .
I chyba się zdecyduję go nabyć , muszę oszacować tylko koszty , czy mnie na to stać .
Pytanie do was dom wersja standard (nie najtańsze tylko w miarę , klamki nie złote) wyposażenia plus jakieś ogrodzenie (30x30 działka) 320 tyś bez działki do zamieszkania jest realne ???????????
Zaznaczam ,że utrudnień jeżeli chodzi o działkę nie będzie (czytałem wpisy sisters wiem ,że trochę wyszło kosztów dodatkowych ) , przyłącza są blisko prąd też , badania gruntu już zrobiłem .

Z góry dzięki za każdą radę .
ODPOWIEDZ