Witajcie
Właśnie ostatnio trafiłem na projekt Maciejki (dokładniej Maciejki II) i dokonał u nas rewolucji powodując zmianę projektu, który mieliśmy właśnie budować. Układ wewnętrzny i zewnętrzny Maciejki II na tyle nam podpasował, że postanowiliśmy wybrać go jako projekt do realizacji naszych planów.
Wprawdzie jest trochę większy jednak daje możliwość wyboru wykończenia jedynie parteru i zamieszkania z ewentualnym dokończeniem inwestycji (poddasze użytkowe) w terminie późniejszym.
Z architektem adaptującym projekt również rozmawiamy o modyfikacjach z garażem aby uzyskać małe okno w łazience (jak inni

, pewnie dokonamy lekkich zmian w rejonie kuchni i rozkładu pomieszczeń na poddaszu.
Super, że równolegle myśli o tym projekcie kilka osób. Uważam, że będzie raźniej i bardziej mobilizująco.
Pytania mam takie:
1) Czy wybrane przez Was projekty to Maciejka (parterowy), czy Maciejka II (z poddaszem użytkowym)? Wiem, ze wątek jest podklejony do projektu domu parterowego.
2) Jaki jest w/g Waszych wyliczeń (zapewne trocę różnie od regionu) obecny koszt doprowadzenia inwestycji do stanu deweloperskiego?
Ja jestem z Mazowieckiego i tu planujemy z małżonką w tym roku rozpoczać inwestycję (działka jest, decyzja WZ również, zbieramy dalej). Trzymajcie kciuki.
Optymistko - wspaniałe zdjęcia. Czętnie zobaczę więcej.
Do zobaczenia/napisania wkrótce.
Pozdrawiam Kwiatek