KasiaWitkowo pisze: ↑04 sie 2021, 13:58
Jesteśmy na etapie końcowym budowy ALT n. Z małymi zmianami w środku (zrezygnowaliśmy z kotłowni, pokoje miej więcej wyrownanyle, powiększona łazienka) . Woj wielkopolskie.
Czy ma ktoś może zdjęcia skończonego domu? Głównie chodzi mi o elewację.
Witam serdecznie.Mam do państwa pytanie, o ile można się dowiedzieć,ile kosztowała budowa ALTn do obecnego stanu.My jesteśmy jeszcze przed rozpoczęciem budowy,więc informacja bardzo przydatna
Uwaga, uwaga!
Do zacnego grona projektów w tym wątku dołączył Alt 7 - nieco większa wersja, wyposażona też w miejsce na pełnowymiarowe schody, ułatwiające adaptację strychu na poddasze użytkowe.
Zapraszamy rosnące grono budujących Alty do komentowania i wrzucania zdjęć z budowy!
Pozdrowienia od zespołu DK - Jakub DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
Podoba mi się ten projekt, ale chciałbym na dachu położyć dachówkę Piemont, ceramika z Robena, czy więźba w projekcie jest przystosowana do takiego pokrycia?
Paweł Paśko pisze: ↑04 sty 2022, 19:08
Podoba mi się ten projekt, ale chciałbym na dachu położyć dachówkę Piemont, ceramika z Robena, czy więźba w projekcie jest przystosowana do takiego pokrycia?
Paweł Paśko pisze: ↑04 sty 2022, 19:08
Dodam, że chodzi o projekt Alt 4
Projekt zakłada użycie dachówki betonowej, obciążenie takie samo. Więźba powinna wytrzymać właściwie każdy standardowy rodzaj pokrycia
Pozdrowienia od zespołu DK - Jakub DISCLAIMER: Prezentowane na forum opinie są indywidualnymi opiniami postującego. Oficjalne stanowisko Domowych Klimatów może być inne!
Strych (wg przykładowej aranżacji): 295 m2 (w tym 152 m2 - ściany, 143 m2 - gipsokarton na sufity).