Nel pisze:Witam, podoba mi się projekt AS VII:) oczywiście myśląc nad jeszcze lepszym dopasowaniem do naszych potrzeb, mam pytanie- czy zmiany, które planujemy są realne i czy faktycznie to dobry pomysł? download/file.php?mode=view&id=2831
Witamy na forum
Dużo zależy od osobistych preferencji. Ja np. raczej nie zdecydowałbym się na wciśnięcie salonu między te wąskie ściany - prędzej zrobiłbym tam jadalnię i pogodził się z tym, że będzie oddzielona salonem od kuchni. Oczywiście wynikłby z tego kolejny problem typu gdzie umieścić TV. Ale jako że rzadko oglądam - zadowoliłbym się pewnie rozwijanym ekranem (na suficie) z projektorem
Alternatywą jest jeszcze nie zamykanie schodów - tak, żeby wchodziły do salonu. Można by w ten sposób zyskać parę metrów i bardziej otwartą przestrzeń dzienną. Oczywiście to pomysły pod rozwagę - bo narysowany układ może się świetnie sprawdzać i nie widzę tam jakichś poważnych problemów
Nie do końca rozumiem, z czego wynika to przesunięcie łazienki pod wejście - chyba wolałbym ją zostawić wyżej, a przejście do garażu zrobić przy wejściu do domu. Taka jak na rysunku jest właściwie na granicy jakiejkolwiek użyteczności - nie jestem pewien, czy czegokolwiek oprócz prysznica dałoby się tam użyć.